Последвайте Гласове в Няколко хиляди души се събраха вчера в

...
Последвайте Гласове в Няколко хиляди души се събраха вчера в
Коментари Харесай

Хиляди протестираха в Братислава срещу високите цени на енергията

Последвайте ”Гласове " в
Няколко хиляди души се събраха през вчерашния ден в Братислава, с цел да стачкуват против държавното управление поради възходящите цени на силата, съобщи Асошиейтед прес.

Демонстрацията с искане за предварителни избори бе проведена от партия " Посока - Социална народна власт " на някогашния министър председател популист Роберт Фицо. Той упреква държавното управление на премиера Едуард Хегер и президентката Зузана Чапутова, че частично е отговорно за високата инфлация. Според него тя се дължи на твърдата поддръжка на държавното управление за Украйна във войната против Русия.
Повечето от ораторите на митинга подлагаха на критика глобите на Европейски Съюз против Русия и възхваляваха Унгария по какъв начин се оправя с енергийната рецесия. Унгария е мощно подвластна от доставките на изкопаеми горива от Русия и предходната година подписа 15-годишно съглашение с съветската енергийна компания " Газпром " за пазаруване на природен газ. Унгарският водач Виктор Орбан се бори гневно против европейските наказания, наложени от Европейски Съюз на Русия поради нахлуването ѝ в Украйна.
Словашкото държавно управление бе отслабено след отдръпването от един от сътрудниците в четирипартийната коалиция по-рано този месец, което остави Хегер без болшинство в Народното събрание. Парламентът дебатира вероятни промени в конституцията, с цел да бъдат свикани предварителни избори или по решение на депутатите, или с народен референдум.

Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР