Последвайте Гласове в .Френското правителство обяви план за пестене на

...
Последвайте Гласове в .Френското правителство обяви план за пестене на
Коментари Харесай

Френски деца учат при 13 градуса в клас заради икономии

Последвайте " Гласове " в.
Френското държавно управление разгласи проект за икономисване на електрическа енергия и газ, оповестява Българска национална телевизия.

Френското държавно управление разгласи проект за икономисване на електрическа енергия и газ. Призивът е да се понижи отоплението и осветлението, както и да се предизвиква отдалечената работа. Мерките обаче провокираха гнева на родители, чиито деца са принудени да стоят на студено в учебно заведение.
Сутринта температурата в Сен Реми сюр Авр е 13 градуса. Толкова е и в класната стая в локалното учебно заведение след предписание да не се включва отоплението. 

Липсата на отопление в учебното заведение провокира мощно неодобрение в градчето с 4000 поданици. 

В друго учебно заведение в Перие шефът е намерил метод да облекчи обстановката, като поръча якета за учениците от началните класове. За да се оправят със студа, хората всеобщо купуват термо облекла. 

На пазарите също се вижда засилено търсене на вълнени произведения и завивки. Като превантивна мярка против възможни спирания на тока, някои предприятия купуват генератори, с цел да не стопира индустриалният развой.
Сред рекомендациите на държавното управление е температурата на топлата вода да не е повече от 55 градуса, както и домакинските електроуреди да се включват следобяд или през нощта.

Източник: Българска национална телевизия
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР