Последвайте Гласове в .Бежанците, пристигащи от Украйна, са допринесли населението

...
Последвайте Гласове в .Бежанците, пристигащи от Украйна, са допринесли населението
Коментари Харесай

Бежанците от Украйна са увеличили населението на Германия до исторически максимум

Последвайте ”Гласове " в.
Бежанците, идващи от Украйна, са съдействали популацията на Германия да доближи най-високите си стойности, заяви Федералната статистическа работа. В момента в най-населената страна в Европейския съюз живеят над 84 млн. души, съобщи Ройтерс. 

Германия е с един от най-ниските коефициенти на раждаемост в света и с най-застаряващото население, само че нейното благосъстояние, търсенето на работна ръка и относително отворената имиграционна политика я трансфораха в привлекателна цел за мигрантите още преди Европейският съюз да отвори вратите си за украинците, бягащи от страната след съветската инвазия през февруари.
В отчет, оповестен през днешния ден, Федералната статистическа работа съобщи, че през първата половина на тази година популацията е повишено с 1 % или с 843 хил. души. През същия интервал Германия е записала чиста имиграция от Украйна в размер на 750 хил. души. Миналата година популацията на страната е повишено едвам с 0,1 %, допълниха от службата. 
От обединяването на Германия през 1990 година до момента е имало единствено три пъти, в които е бил регистриран сходен напредък, като всеки от тях е бил обвързван с бежанска вълна. През 1992 година бежанците от войната в Югославия допринесоха за увеличението на популацията със 700 хил. души. През 2015 година Германия позволи влизането на съвсем един милион бежанци, избягали от войната в Близкия Изток.

Жените са се нараснали с 1,2 на 100, доста повече от мъжете (с 0,8 на сто), защото най-вече дами и деца са избягали от войната в Украйна.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР