Последваха противоречиви реакции след новината, че Москва започна да изтегля

...
Последваха противоречиви реакции след новината, че Москва започна да изтегля
Коментари Харесай

Оръжието или дипломацията: Противоречиви реакциите за изтеглянето на част от руските войски


Последваха спорни реакции след новината, че Москва стартира да изтегля част от войските си край границата с Украйна. Това изясни в bTV Новините специалистът по интернационална сигурност проф. Румен Кънчев.

Той посочи, че първи са коментирали от НАТО, които не считат, че е почнало генерално евакуиране на съветските войски. „ В избрани интервали руснаците напущат позиции, остават техниката, изтеглят се във вътрешността – по-късно се връщат на същите машини. Това постоянно се е случвало не е единствено през днешния ден “, разяснява специалистът.

По думите му през днешния ден са дислозирани самолети СУ-35 и ТУ-22М. Те са ситуирани в базата, която Русия е основала в Сирия, а по последна информация на службите съотношението на флотилиите на Киев и Москва в Черно море е 12:1 в интерес на Кремъл.

Кънчев дефинира като невиждано решението на съветския парламент да се признае да признае независимостта на самоотцепилите се от Украйна Донецка и Луганска национални републики. Според него към момента не може „ да се отваря шампанското “ и да се чества краят на напрежението.

„ Ако продължи изтеглянето на съветските елементи, ще се стигне до деескалация, само че към момента нито един от западните стратегически центрове не е дал оценка, че сме във фаза на деескалация. При боен спор, по първична оценка най-малко 40 хиляди украинци ще загинат в първия месец и до 12 хиляди руснаци “, изясни проф. Кънчев.

Експертът разяснява и КСНС при президента Румен Радев, който продължи над 5 часа. Проф. Кънчев съобщи, че от изявленията се остава с усещане, че има сериозен метод към модернизирането на българската войска.

Последните вести от Москва заключи кореспондентът на bTV от съветската столица Мила Кудрина.



За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР