Последва бурна реакция на дерибеите около Доган, които пробваха да

...
Последва бурна реакция на дерибеите около Доган, които пробваха да
Коментари Харесай

Доган крие злато и милиони в боянските сараи

Последва бурна реакция на дерибеите към Доган, които пробваха да щурмуват и завладяват резиденцията на ул. „ Беловодски път “ в „ Бояна “ и да влязат в битка с частни охранители, изпратени от Папазов да охраняват тузарския парцел. Десетки служители на реда с тъга удържаха напъните на тълпата да нахлуе в помпозното здание в София, до момента в който Доган се барикадира в морските сараи, преди скрито да напусне и тях при започване на седмицата.

 

Видеокадри от опразнените резиденции на Ахмед Доган пък разкриха разточителния разкош, в който се е къпал в продължение на години сякаш отдръпналият се от политиката и публичния живот почетен ръководител на Движение за права и свободи. Боянските сараи се оказаха богато орнаментирани като 5-звезден хотел с голям брой картини на остарели майстори, пластики, творби на православното и мюсюлманското изкуство. Мраморните настилки, дървените паркети и дизайнерската покъщнина демонстрираха, че спонсорите на Доган въобще не са пестили средства, с цел да му подсигурят всекидневен обичай като на арабски шейх и азиатски деспот. Според грубата оценка на брокери зимната резиденция на Ахмед Доган в полите на Витоша коства най-малко 30 милиона лв.. Сокола населява първокласния парцел от далечната 2002 година Резиденцията е със статут на хотел, а за пред данъчните управляващи било записано, че почетният ръководител на Движение за права и свободи заплаща по 50 000 лв. на година, с цел да употребява апартамент в просторното имение.

Жилището му в помпозната постройка се води под №303 и е заключено

Представител на Данаил Папазов удостовери, че персоналните движимости на Ахмед Доган стоят непокътнати и ще му бъдат предадени с протокол

 

Според интензивен слух, който обикаля политическия хайлайф, в боянските сараи, населявани напълно до неотдавна от Ахмед Доган, била построена блиндирана стая, в която се съхранявали диаманти, злато и милиони левове и евро в брой.

 

Със конфиденциален ключ от златната стая разполагал единствено Ахмед Доган, който не давал шперца даже на сина си Демир. След като беше пропъден от сарая в „ Бояна ”, а представители на притежателя Данаил Папазов поеха защитата на постройката, почетният ръководител на Движение за права и свободи провежда по неотложност хора от обкръжението си, които са били инструктирани да завладяват сарая и да го пазят, до момента в който бъдат изнесени съкровищата и парите.

 

„ За златната стая на Ахмед Доган се носят митове. Отдавна върви слух, че тогавашният му шеф на кабинета Ахмед Емин е бил погубен, тъй като скрито изнесъл от сараите диаманти и 2 кюлчета злато по 1 кг при предното си посещаване, без да знае, че там е имало инсталирана загадка камера за видеонаблюдение.

Впоследствие гибелта на Емин беше изкарана като самоубийство, а Ахмед Доган блиндира стаята си и й сложи непробиваема желязна врата, отключваща се с швейцарски механизъм като банков трезор “, разкрива функционер от Движение за права и свободи.

 

На 17 октомври трупът на 46-годишния Ахмед Емин, тогавашен ковчежник на Доган и Движение за права и свободи, бе открит на стълбище в емблематичната резиденция в „ Бояна “. В сакото на Емин бе намерено предсмъртно писмо, адресирано до татко му, трите му деца и до самия Доган. Впоследствие бащата на Емин – Емил Хюсеинов изрично съобщи, че предсмъртното писмо на сина му е писано с различен почерк и че Емин е бил убит, а не е протегнал ръка самичък на живота си.

 

Въпреки наложената версия, че Емин се е самоубил, защото изгубил доверието на Сокола, мнозина имат вяра, че Ахмед Емин е премахнат в сараите със личния си револвер от охранител на Доган, откакто бил привикат незабавно от Сокола поради изчезнала торбичка с диаманти. Разправят, че Емин бил измежду малцината, които били допускани да влизат в съкровищницата на Доган, а след кражбата и последвалото негово ликвидиране, почетният водач на Движение за права и свободи изгубил доверие във всички и разпоредил стаята да бъде блиндирана и оборудвана с тежаща 3 тона желязна непробиваема врата, отключваща се с акуратен механизъм като банков сейф.

 

Журналистите от малките екрани, които в навечерието на седмицата бяха позволени да влязат в боянските сараи описват, че не са имали опция да обходят цялото имение, което укрепва слуха за митичната съкровищница на Ахмед Доган.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР