Последствията от забраната на Huawei в САЩ продължават да нарастват,

...
Последствията от забраната на Huawei в САЩ продължават да нарастват,
Коментари Харесай

Още един удар по Huawei

Последствията от възбраната на Huawei в Съединени американски щати не престават да нарастват, като китайската компания за хардуер към този момент не може да бъде член на асоциацията SD (търговската група, която се съгласява със стандартизирани спецификации за SD и microSD карти). С други думи, Huawei към този момент няма право да дава публична поддръжка на SD или microSD карти в бъдещите си телефони или преносими компютри.

Асоциацията на SD удостовери на Android Authority, че отстраняването на Huawei от групата се дължи на изпълнителната заповед на Тръмп, което е следващият удар за компанията вследствие на тази възбрана. MicroSD картите и SD картите ще продължат да работят върху съществуващия хардуер на Huawei, само че отпадайки от листата в бъдеще няма да може да оферират нови устройства с подобен слот.

SD Асоциацията също не е първата, която приключва връзките си с компанията: Гугъл, ARM, Intel, Qualcomm и Broadcom също са измежду фирмите, които са прекратили работата с Huawei заради възбраната. Wi-Fi съюзът, който дефинира Wi-Fi стандартите в промишлеността също „ краткотрайно ограничи “ участието на Huawei в резултат на възбраната на Съединени американски щати.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР