Последствията, които оказва коронавирусът върху организма на преболедувалите, продължават да

...
Последствията, които оказва коронавирусът върху организма на преболедувалите, продължават да
Коментари Харесай

Вижте кои 3 симптома сочат, че сте изкарали COVID-19, без да разберете

Последствията, които оказва ковид ът върху организма на преболедувалите, не престават да се изследват най-детайлно от учени и експерти по целия свят. Последните открития в тази тенденция идват от проучвателен екип от болничното заведение Жин Юн-тан в Ухан - градът, от който потегли пандемията.

Учените проучили какви били дълготрайните последствия за здравето на пациенти с COVID-19, които са преборили инфекцията. В проучването били включени всички пациенти на болничното заведение с лабораторно потвърдени резултати за COVID-19 за интервала от 7 януари до 29 май 2020 година В изследването не са взели участие: умряли пациенти; пациенти, за които следенето е било мъчно заради психотично разстройство или деменция, породени от съществени заболявания; пациенти, които не са могли да се движат свободно заради съпътстваща остеоартропатия или които са били неподвижни преди или след изписването заради болести като инсулт или белодробна емболия; пациенти, които са отказали да участват; пациенти, с които не могло да бъде сбъднат контакт, и пациенти, живеещи отвън Ухан или в домове за възрастни хора.

В последна сметка от общо 2469 души в изследването са взели присъединяване 1733-ма пациенти на болничното заведение, на които междинната възраст е била 57 година, като мъжете са съставлявали 52 %. Времето за следене след появяването на първите признаците е било 186 дни.

И по този начин, съгласно данните от проучването, трите най-често срещани признака измежду прекаралите новия ковид са изнемощялост (63%), бодърствуване (26%) и безпокойство/депресия (23%).
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР