Последното редовно заседание на Министерсия съвет се проведе в четвъртък.

...
Последното редовно заседание на Министерсия съвет се проведе в четвъртък.
Коментари Харесай

Какво направи и какво не успя кабинетът “Петков”

Последното постоянно съвещание на Министерсия съвет се организира в четвъртък. Кабинетът „ Петков ” остана да работи в оставка повече от месец.

От многото поръчки за промени, за малко повече от половин година ръководещите съумяха да закрият спецправосъдието.

Въпреки свадите, които бяха в основата и на разпада на обединението, България даде зелена светлина на Северна Македония по пътя й към Европейски Съюз.
След месеци закъснение най-сетне беше утвърден и Планът ни за възобновяване.
По него от Брюксел чакаме към 11 милиарда лв.. До момента обаче не сме получили и 1 лев.

Правителството, водено от Кирил Петков се роди мъчно. Още в първия си ден новият кабинет беше сюрпризиран със поръчка за фрапантен скок на цените на тока и парното и наложи мораториум. Той отпадна, а от 1-ви юли и ток, и парно към този момент са по-скъпи.


За първи път в новия век календарната година стартира без настоящ бюджет. Приеха най-важния финансов закон през февруари и го прекроиха от юли.
На отиващото си държавно управление му се наложи да се оправя и с енергийна, и с ценова, и с военна рецесия.
А решението дали войната да се назовава война или не коства поста на военния министър Стефан Янев.

Русия спря газовите доставки за България, а ние обявихме, че се отхвърляме от услугите на съветския снабдител и не планираме да водим диалози с Москва след края на контракта, който изтича тази година.

Кабинетът Петков ще се запомни и с ареста на Бойко Борисов и с освобождението му след 24 часа. „ Никой не е над закона ”, разгласи тогава Кирил Петков.
Въпреки че ръководещите влязоха със поръчка да отстранят основния прокурор, това по този начин и не се случи.
Висшия правосъден съвет отхвърли да го освободи.

Разпадът на обединението стартира с отдръпването на министрите на Слави Трифонов. Предвестник за идното се оказа и свалянето на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев.

ГЕРБ-СДС внесоха избор на съмнение и кабинетът на Кирил Петков падна. И двата опита да се образува ново болшинство в границите на 47-ото Народно събрание се оказаха несполучливи. Последните договаряния се провалиха след изминал запис от съвещание на парламентарната група на „ Демократична България ”. „ Ние държавно управление на лицемерието няма да вършим. Няма да го подкрепим. Ще отидем на избори ”, закани се водачът на „ ИТН ”. До дни президентът Румен Радев ще разгласи по кое време ще се проведат те.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР