Последното предизборно събрание на Европейската народна партия се проведе в

...
Последното предизборно събрание на Европейската народна партия се проведе в
Коментари Харесай

Последни призиви на Вебер и Тимерманс преди утрешния вот

Последното предизборно заседание на Европейската национална партия се организира в петък в Мюнхен, като немският канцлер Ангела Меркел получи топло посрещане, осведоми Юронюз.

Водещият претендент Манфред Вебер прикани за война с националистите и популистите.

Той сподели: “Облаците на хоризонта са доста, свързани с търговията, Брекзит – създаващ неустановеност – и държанието на американския президент Тръмп. И по тази причина ние, европейците, би трябвало да заемем ясна позиция. ”

Австрийският канцлер Себастиан Курц трябваше да участва, само че връзката с него беше осъществена посредством видеоконферентен диалог след политическия скандал в личната му страна предходната седмица.

Междувременно в Барселона водещият претендент на Партията на европейските социалисти Франс Тимерманс също води акция с испанския министър председател Педро Санчес.

Той сподели, че изненадващото първо място на неговата партия в Холандия би тласнало социалистите да победят из цяла Европа.

Централнодясната ЕНП държи председателствата на комисията, съвета и Народното събрание – монопол, на който социалистите и либералите се надяват да сложат край. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР