Последното откровение на козметиката и домашната медицина е кокосовото масло,

...
Последното откровение на козметиката и домашната медицина е кокосовото масло,
Коментари Харесай

Кокосово масло убива глада и намалява теглото

Последното признание на козметиката и домашната медицина е кокосовото масло, способно да прави чудеса както с кожата, по този начин и с имунитетa и с общия тонус на тялото. Затова ви предлагаме с две ръце да не отлагате, а още през днешния ден да си купите от близкия био магазин ароматното и потребно масло.

Кокосово масло в продължение на доста години е подложено на критика заради високото му наличие на наситени мазнини, нездравословни за сърдечно-съдовата система. Това е в действителност единственият артикул до момента, в който процентът на наситените мастни киселини е толкоз огромен, съвсем колкото цялата му основа. Резултатите от последните изследвания демонстрират, че наситените мазнини, съдържащи се в кокосово масло въобще не са нездравословни за хората. Те нямат нищо общо с мазнините, които се съдържат в сиренето и месото и са извънредно потребни за храносмилателната система и метаболизма.

Днес кокосовото масло е правомерно класифицирано измежду най-полезните суперхрани. То също по този начин предизвиква продуктивността и работата на мозъка, изглажда кожата и има общо лековит резултат върху тялото.

А ето и още от неговите свойства:

УВЕЛИЧАВА ИМУНИТЕТА

Мастните киселини, съдържащи се в кокосово масло, доста добре се опълчват на проникването в организма на нездравословни бактерии и вируси, изграждайки естествена преграда. По-специално, тези, които постоянно включват кокосово масло в диетата си, могат да изключат терзанията си от стафилококова зараза и млечница.

УБИВА ГЛАДА

Многобройни изследвания демонстрират, че тези, които употребяват кокосово масло, рядко изпитват възприятие на апетит денем. Ето за какво се предлага да го добавите към утринната закуска.

НАМАЛЯВА ТЕГЛОТО

Триглицеридите се срещат в огромни количества в кокосово масло, което води до възстановяване на метаболизма и дружно с това способстват за намаляване и поддържане на естествения метаболитен развой в организма.

НАМАЛЯВА РИСКА ОТ БОЛЕСТТА НА АЛЦХАЙМЕР

Като натурален снабдител на спомагателна и в някои случаи различна сила за мозъка, кетоните, които са повлияни позитивно от наситените мазнини от кокосово масло, могат доста да понижат признаците на заболяването на Алцхаймер.

ПОЛЕЗНО Е ЗА СЪРЦЕТО И КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ

Наситените мазнини от кокосово масло покачват така наречен " Добър " холестерол и потискат " неприятния ", като по този метод усъвършенстват кръвообращението и доста понижават риска от сърдечносъдови болести в дълготраен проект.

ПОДОБРЯВА ВКУСА НА ХРАНАТА

Може би най-подценяваното потребно свойство на кокосовото масло е неговият прелестен мирис, който дава безусловно паметен усет на доста ястия. По-специално, то може да бъде съчетано съвършено със скариди, риба и миди.

ПРАВИ КОСАТА ПО-БУЙНА

Каква е изгодата от кокосовото масло за косата? Най-новата мода в фризьорската промишленост - маски направени от натурално кокосово масло,благодарение, на които косата придобива извънреден искра в границите на няколко дни. Тайната е, че маслото взаимодейства с естествените тайни на тялото и ги добавя.

ПОЛЕЗНИ СВОЙСТВА НА КОКОСОВО МАСЛО ЗА КОЖАТА

След като един път употребявате кокосово масло за своето тяло след душ, изрично ще забравите за скъпите лосиони за тяло. За разлика от минералните масла, естественото кокосово масло не нервира кожата и е изцяло безвредно за всеки вид кожа.

ИЗЦЕЛЯВА СУХИ УСТНИ

Ако козметиката основана на минерални масла, не се предлага за приложимост върху сензитивните елементи на тялото, то кокосовите нишки могат да ви донесат единствено позитивни резултати. По-специално това важи за устните. През зимния сезон, когато устните са най- застрашени, кокосовото масло може да бъде незаместим асистент - то ще омекоти устните, бързо ще излекува гадните пукнатини и ще защищити от нездравословните ултравиолетови лъчи.

ОМЕКОТЯВА КОЖИЧКИТЕ

Същият омекотяващ резултат кокосовото масло ще има и върху сухите кожички - задоволително е да ги намажете преди идващия маникюр. В допълнение, това ще укрепи нокътната плоча и ще овлажни кожата на ръцете ви, тъй че да наподобява доста по-млада.

ЗАМЕНЯ ГРИМА

Загрейте кожата с няколко капки кокосово масло без да се постанова да прибягвате друга козметика като да вземем за пример искра за устни или блестящи сенки. Достатъчно е да сложите малко количество от естественото знамение с кондензиран мирис върху бузите, устните и клепачите и лицето ви ще стартира да свети като огряно от естествена светлина.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР