Последното официално преминаване на Евелин Банев - Брендо през границата

...
Последното официално преминаване на Евелин Банев - Брендо през границата
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Последното официално преминаване на Брендо през България е през 2013 г.

Последното публично прекосяване на Евелин Банев - Брендо през границата на България е на 13.07.2013 година Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов на брифинг.
Прочетете още
Служебният вътрешен министър изясни, че на 27.10.2016 година Евелин Банев – Брендо се явява в Столична дирекция на вътрешните работи и подава заявление за персонална карта. На идващия ден се явява в отдел " Пътна полиция " и подава заявление за удостоверение на МПС.

" Министерство на вътрешните работи не е открило изрично, че Евелин Банев – Брендо е участвал персонално при легализация на документ във врачанското село Тлачене. В началото на 2023 година е осъществена инспекция във връзка употребявано пълномощие, според което Евелин Банев-Брендо упълномощава юрист от Софийска адвокатска гилдия да го съставлява. Пълномощното с дата 18.05.2022 година е удостоверено с подписа на кметския наместник на село Тлачене, област Враца. В извършената сказка с него той твърди, че Банев е участвал при заверката, като не е разговарял с него. В хода на инспекцията не са събрани безапелационни данни, които да сочат, че търсеното лице е посетило селото във връзка инспекцията ", сподели Стоянов.

Стоянов изясни, че по отношение на издирването на Банев са извършени комплекс от оперативно-издирвателни мероприятия за определяне на неговото местоположение и задържането му.

" Проверявани са неведнъж адреси, където може да се укрива той. На всички лица, за които се знае, че Евелин Банев е употребявал техни документи за идентичност, а точно турски, гръцки, маджарски и молдовски, е водена публична преписка със съответните полицейски чиновници, с цел да се откри неговото местоположение и да бъде арестуван ", добави Калин Стоянов.





Припомняме, че Евелин Банев - Брендо ненадейно се съобщи и към този момент е в пандиза. Така най-накрая той ще излежи 6-годишна присъда за " пране на пари ", постановена още през 2018 година у нас. Банев се търси от 2018 година с алена бюлетина на Интерпол. Има три присъди. Освен тази у нас, той е наказан още в Румъния на 10 години и в Италия на 20 години затвор за трафик на кокаин. Брендо стана прочут с прозвището " кокаинов крал ".

Защо той се съобщи непринудено след шест години интернационално търсене?

На този стадий безапелационен отговор на този въпрос няма. Има версии, които са с висока степен на възможност. Първата, че търсен от три страни България, Италия и Румъния - Брендо рискува да бъде арестуван във всеки един миг. Ако бъде предаден първо на Италия, тогава ще би трябвало първо там да излежи 20-годишната си присъда, а по-късно тези в Румъния и у нас, или общо 36 години. А в този момент може да желае сливане на присъдите и да му бъде несъмнено едно общо наказване, което да се равнява на най-голямата присъда - т.е. общо 20 години.

Не би трябвало да се подценява обаче и една друга версия. След като в интервал от година са арестувани от управляващите във Франция, Белгия, Ирландия и България над 2 тона кокаин, за което количество има данни, че е виновен Брендо, неговият живот да виси на косъм и пандизът да е най-сигурното място, където Банев може да оцелее, предава Българска национална телевизия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР