Последното ново попълнение на Левски Абдулахи Шеху се превърна в

...
Последното ново попълнение на Левски Абдулахи Шеху се превърна в
Коментари Харесай

Шеху е с най-висока заплата в Левски

Последното ново попълнение на Левски Абдулахи Шеху се трансформира в най-скъпоплатения футболист на отбора.

Нигерийският национал ще прибира по 9000 евро на месец на " Герена ". Нито един от останалите играчи в клуба не взима сходна сума сега. Халфът подписа със столичани до края на сезона, а в договора му има уговорка за удължаването му след приключването на периода. Това значи, че в случай че Шеху остави положителни усещания с екипа на отбора и получи утвърждението на Станимир Стоилов, то автоматизирано престоят му на " Герена " ще бъде продължен.

Нигериецът е много поливалентен футболист, който по формулировка е отбранителен халф, само че може да играе и като централен защитник, както и по десния фланг на отбраната. Именно универсалните му качества са убедили Мъри да даде зелена светлина за прехвърлянето, макар че 29-годишният футболист няма публични мачове от юни тази година.

Той към този момент направи неофициалия си дебют за " сините ". Стори го по време на контролата на дублиращия отбор против Сливнишки воин (4:0) през миналия уикенд, когато действаше като централен бранител и престоя на терена 45 минути. Нигериецът ще вземе присъединяване и в инспекцията на водения от Елин Топузаков отбор против втория тим на Славия в събота, 24 септември от 14:00 часа на стадион " Александър Шаламанов ". Стоилов се надява играчът да влезе по-бързо във форма, с цел да може да има още една алтернатива в състава си.

Шеху пристигна с богата визитка на " Герена ", като в професионалната си кариера е носил екипите на Кано Пиларс, Ал Касидия, Униао Мадейра, Анортозис, Бурсаспор и Омония (Никозия). Той има и 42 участия за националния тим на Нигерия, с който става и бронзов медалист на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР