Последното голямо разширяване на ЕС, когато Румъния и България се

...
Последното голямо разширяване на ЕС, когато Румъния и България се
Коментари Харесай

Макрон: Приемането на България и Румъния в ЕС беше прибързано

Последното огромно разширение на Европейски Съюз, когато Румъния и България се причислиха през 2007 година, е било прекомерно преждевременно и е належащо нараснало внимание при приемането на още членове от район, обиден от корупция и престъпност. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон, написа vesti.bg.

``
реклама

В обява за новите промени в процеса на приемане на нови членове в Европейски Съюз организация Ройтерс обръща внимание на френската позиция и по-специално, отношението на Еманюел Макрон към балканските страни в и отвън Съюза.

Агенцията твърди, че препоръчаните от Европейската комисия промени в системата за приемане на нови страни ще бъдат за да се даде опция на съществуващите членове да „ кажат повече “ и да изразят по-ясно своята позиция. Ще бъде изработен опит, съгласно Ройтерс, да се „ умилостиви “ Франция, наложила „ несъгласие на разширението на Съюза за шест страни на Балканите “.

Припомнят се събитията през октомври, когато президентът Еманюел Макрон блокира процеса на пускане на договаряния със Северна Македония и Албания, причислили се към Сърбия, Косово, Черна гора и Босна и Херцеговина. Комисията се надява да убеди Франция да отдръпна възраженията си преди срещата на върха в Загреб с балканските страни през май.

„ Макрон се трансформира в най-прямата фигура измежду европейските политици “, продължава Ройтерс. „ Според френския президент последната огромна агресия, когато Румъния и България се причислиха през 2007 година, е била прекомерно прибързана и е належащо нараснало внимание при прибавянето на още членове от район, обиден от корупция и престъпност “.

Промените, които се чака Комисията да разкрие в сряда, ще дадат на съществуващите членове пълномощия да замразяват процеса на приемане за нови страни или да принуждават страните да рестартират договарянията за влизане в някои области на политиката през цялото време, твърди текста. В района на Балканите ще се организират повече срещи, с цел да се даде повече публичност на политиците за процеса.

„ Макрон желае да бъде считан за водеща фигура в Съюза и ние можем да се съобразим с това, защото доверието в Европейски Съюз е изложено на риск “, цитира организацията високопоставена фигура в Европейски Съюз, участваща в промените.

Предложенията на Комисията обаче ще се опълчват на някои френски условия, настояват осведомени, сред които са средствата за нови членове да идват от пари, заделени за бедните страни, които към този момент са в Европейски Съюз. Подобен ход съгласно представители на Европейски Съюз би заплашил поддръжката за разширение за сметка на съществуващите небогати членове.

Член на Европейски Съюз съобщи, че към момента не е ясно дали Франция ще бъде задоволена от новите оферти: „ При Макрон имаме 60% късмет за триумф. Всички други държавни управления в Европейски Съюз също би трябвало да се съгласят с новия способ “, твърди неназованият източник.

„ Други страни, в това число Холандия и Дания, също са скептично настроени към разширението, само че чиновниците на Европейски Съюз споделят, че в случай че съумеят да убедят Франция да отдръпна възраженията си, тези страни евентуално ще я последват “, настояват източниците.

Високопоставения чиновник в Европейски Съюз декларира още: „ Без Макрон нито холандците, нито датчаните сами биха блокирали преговорите; сигурно не за Северна Македония, евентуално даже не и за Албания “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР