Последното десетилетие на българската музикална сцена донесе една вълна със

...
Последното десетилетие на българската музикална сцена донесе една вълна със
Коментари Харесай

Другото поколение в българската попмузика: Дара Екимова

Последното десетилетие на българската музикална сцена донесе една вълна със характерно поп звучене. Конкретен жанр, в който показват себе си към този момент одобрени “млади ” имена. Виждаме ги на разнообразни музикални събития, слушаме ги по радиото, откриваме ги във всички познати музикални платформи и отразяваме за себе си, кое е “нашето нещо ”. Дали става дума за еднодневки, или пък за създатели, които гледат съществено на музиката и се развиват  по всички правила на шоубизнеса?

Голяма част от тази нова вълна актьори идва със лично, авторско виждане за текстовете и музиката. Факт, че почитателите са освен подрастващи, а хора на всякаква възраст. Доказателство са цялостните площади в дребните градове и големите пространства, когато става дума за огромни събития, като Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour да вземем за пример. Това лято още веднъж предлага сериозна “разходка ” из цяла България. А някои от имената, които срещаме носят със себе си пластове персонална и фамилна история. 

Тя порасна пред очите ни… Дара Екимова е към този момент огромно момиче. Детето, за което знаем надали не всичко още от раждането му, изрично “отдели ” себе си като известност от останалите млади звезди у нас. Направи го и с нужната доза почитание към татко си Дими - първоначално, преди години я чухме с шлагер на “Сленг ”. Впоследствие станахме очевидци на един доста прелестен образ, зад който се оказа, че стоят години вокална подготовка и писане на текстове от нежна възраст. Каква е разликата сред нормалните “лимонади ”, които постоянно чуваме и осмислените, персонални прекарвания? Колко е значимо да бъдеш образован? Оказва се, че с изключение на наложителния “пакет ” музикална подготовка, Дара Екимова има интерес и към логиката на психиката.
 Дара Екимова NOVA
И не разчита на жълти вести за персоналното си пространство. 

За пътя от персоналната терапия, към прочита на Юнг и други международни величини в логиката на психиката, по тази причина каква е действителната натовареност на “другото потомство ” в българската попмузика, а също и какъв брой дразнещо е, когато по радиото някой от водещите приказва на “аутрото ” на неин шлагер - можете да чуете/видите в подкаста “Тройка късно ”. Милена, Кирил и Тодор от утринното радио шоу “Тройка призори ” слагат тематиката за музиката в ново измерение, както и за логиката на психиката, като просвета за пораснали девойки.
 Тройка късно NOVA
В “Недей да ме будиш ” с Тино, Дара още веднъж включва персонална история. А какво е да пееш на огромен концерт и да изживяваш “сложна ” обич - споделя в подкаста. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР