Последното денонощие е едно от най-тежките в България за ПБЗН.

...
Последното денонощие е едно от най-тежките в България за ПБЗН.
Коментари Харесай

Последното денонощие е едно от най-тежките за служителите на пожарната в България

Последното денонощие е едно от най-тежките в България за ПБЗН. За времето от 00:00 до 24:00 часа на 22.11.21 звената за ПБЗН са реагирали на 120 сигнала за катастрофи. Ликвидирани са общо 82 пожара.

С директни материални вреди са зародили 21 пожара, от които: 10 в жилищни сгради; 1 в спомагателни, краткотрайни или паянтови постройки; 6 в транспортни средства; 2 в уреди на открито; 2 бр. Други. Без нанесени материални вреди са зародили 61 пожара, от които: 14 в сухи треви, горска постелка и храсти; 1 в стърнища; 34 в отпадъци; 10 в готварски уреди и комини; 2 други.

Извършени са 35 избавителни действия и помощни интервенции, от които: 3 при произшествия в транспортни средства(автомобилна-3бр.); 1 при произшествия с рискови субстанции (други-1бр.); 1 битови или промишлени инциденти(съдове под налягане без взривоопас.газове-1бр.); 29 техническа помощ (оказване подпомагане на др.структ.на мвр-7бр.,отстраняване на рискови предмети-1бр.,оказване подпомагане на граждани-3бр.,отводняване-2бр.,оказване подпомагане на др.структ.и ведомства-11бр.,други-5бр.); 1 оказване помощ на потърпевши жители (организиране на трансп.до лечебно заведение-1бр.). Лъжливи повиквания - 3.

При пожарите са починали 12 жители и е потърпевш 1 жител.

По-характерни катастрофи: На 22.11.2021 година в 03:40 часа в ОЦ при РДПБЗН-Пловдив е получено известие за пожар в будка за вестници в жк Христо Ботев, град Пловдив. Произшествието е ликвидирано с 2 ПА и 7 чиновници от 2-ра РСПБЗН-Пловдив. Има починала мъж на 70 година пенсионер. На 22.11.21 година в 17.34 ч. в ОЦ при РДПБЗН-Пловдив е получено известие за пожар в къща с. Цалапица общ. Стамболийски. За мястото на пожара са изпратени 2 екипа от РСПБЗН-Стамболийски. При пожара е починала жена. Унищожено е домашно имущество, избавена е постройката.

На 22.11.2021 година в 17:58 ч. в ОЦ при РДПБЗН – Варна е получен сигнал за пожар в Дом за остарели хора „ Топъл дом “, на адрес с. Рояк, община Дългопол, област Варна. Към мястото на произшествието са изпратени 2 ПА с трима души персонален състав от РСПБЗН – Дългопол, 2 ПА с четирима души персонален състав от РСПБЗН – Провадия, 1 ПА и един АСД автомобил с пет души персонален състав от бранш СОД към РДПБЗН – Варна. След идване на екипите е открито, че гори покривната структура на постройката. Евакуирани са жителите в постройката, които все още на пожара са 57 души (предимно възрастни хора с деменция и мъчно подвижни). При пожара са починали 9 души. Спешна помощ са обработили 6 индивида на място с леки обгазавания. Унищожени са покривна структура към 150 м2., обзавеждане на етажа, персонални движимости на обитаващите дома за остарели хора, опушени стени. Спасена е останалата част от постройката.

На 22.11.2021 година в 18.53 ч. в ОЦ при РДПБЗН Велико Търново, е обявено за пожар в жилищна сграда в землището на с. Плаково. За мястото на пожара е изпратен 1 ПА с екип от РСПБЗН-Велико Търново и 1 СА с екип от ССОД. При пожара е умрял мъж на 71 година Унищожени са покривна структура – 40 кв.м. и домакинско имущество, избавена е постройката.

Около 02ч.на Автомагистрала " Струма " се възпламенява рейс с 52 индивида. Две дами и 5 мъже съумяват да се изкопчат от огнения АД. Сред тях е и 16 годишно момче. За голямо страдание 45 индивида губят живота си на път за родината си. Сред тях са 12 малолетни лица от които 5 деца. За по-малко от 30 часа на територията на Република България заради пожари умират 57 индивида.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР