Последно време все по-често чуваме думите недостиг и относно компютърната

...
Последно време все по-често чуваме думите недостиг и относно компютърната
Коментари Харесай

Електрониката ще започне да поскъпва и заради още една причина

Последно време все по-често чуваме думите дефицит и по отношение на компютърната техника. Основната причина е, че поради новия ковид хората започнаха всеобщо да работят отдалечено и търсенето на най-разнообразна десктоп и портативна компютърна техника внезапно набъбна. Компанията TSMC стартира да не се оправя с производството на силициеви чипове, конзолите започнаха да нарастват, усилиха се цените на процесорите на Intel и AMD. Допълнително към всичко това, неотдавна стартира новия криптовалутен взрив за рандеман на цифровата валута и от магазините започнаха да изчезват хард и флаш дисковете. Intel, макар че независимо създава своите процесори, също пострада, тъй като не може да откри подложки, които също станаха дефицитни.

Оказа се, че това не е краят. Според данни на DigiTimes, от ден на ден снабдители на медно фолио подвигат цените и започнаха да декларират, че този метал ще стане липсващ считано от второто тримесечие на тази година.

Това визира компютърната индустрия, тъй като медта е отличен проводник на електрически ток и се употребява при производството на съвсем всички печатни платки , а те от своя страна се употребяват в на процедура всичката електроника, като стартираме от и приключим се сървърите. Или с други думи, повишаването на този метал ще докара до още по-голямо повишаване на на практика цялата компютърна електроника и даже домакинската техника.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР