Последният турнир, в който Роджър Федерер взе участие, беше Уимбълдън.

...
Последният турнир, в който Роджър Федерер взе участие, беше Уимбълдън.
Коментари Харесай

Федерер за завръщането си: Страстта ми е все така силна, но още няма нищо сигурно

Последният шампионат, в който Роджър Федерер взе присъединяване, беше Уимбълдън. Там швейцарецът доближи до четвъртфиналите, преди да отстъпи на Хуберт Хуркач. След конкуренцията 20-кратният първенец от Шлема пък се подложи на нова интервенция на коляното, която респективно постави завършек на сезона му. Очакваше се той да направи завръщането си по време на Откритото състезание на Австралия, само че още през декември се разбра, че това няма да се случи. В скорошно изявление Федерер показа, че най-рано напролет ще има повече изясненост към неговото завръщане в Тура и то въобще ще може да се случи:

" Ситуацията ще стане доста по-ясна към април. Досега даже не ми беше разрешено да тичам или да върша мощни физически натоварвания като скачане и подскоци. Надявам се това да им бъде разрешено след няколко седмици. И тогава ще видя по какъв начин тялото ми ще реагира на сходен вид натоварване. Разбира се, сходни старания са нужни, в случай че желая да се завърна на корта. В момента съм мощно стимулиран, върша каквото ми е разрешено. Тренирах във фитнеса тази заран, на следващия ден също ще го направя. Като цяло възобновяване ми върви обикновено, макар че процесът беше леко занимателен. Бих желал да правя повече работа, само че лекарите и околните ми малко ме стопират, напомняйки ми да последвам проекта " - приключи Маестрото.

Roger Federer, in an interview for sponsor Credit Suisse, says he is still intent on coming back " one more time " and expects to have a better sense in April & May but for now is still limited in what he is able to do physically. Doctors being cautious
— Christopher Clarey
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР