Последният срок, в който собствениците на недвижими имоти и на

...
Последният срок, в който собствениците на недвижими имоти и на
Коментари Харесай

От днес се трупат лихви при неплатени данъци за сгради и коли в София

Последният период, в който притежателите на недвижими парцели и на МПС в София трябваше да внесат локалните си налози за 2023 година изтече през вчерашния ден.

От през днешния ден върху дължимите суми към този момент се начислява рента, планувана по закон, предизвестяват от дирекция " Общински доходи " на Столична община.

До края на месец ноември е крайният период за заплащане на последната вноска за такса битови боклуци за тази година.
Тъй като покриването на локалните налози и такси става по реда на тяхното пораждане, в случай че имате отговорности за минали години, заплащането в този момент ще покрие първо най-старите от тях, припомнят данъчните инспектори.

Най-удобният метод за заплащане на локалните налози и такси е през електронния портал на Столична община. Там всеки притежател на парцел или автомобил в София може да направи и информация какви отговорности има към общинския бюджет - https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf

Задълженията към Столична община могат да се заплащат и на каса в някой от двадесетте районни отдела " Общински доходи ", без значение в коя част на София се намира парцелът или е регистриран автомобилът.

Други варианти за издължаване са - по банков път или посредством финансови медиатори.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР