Последният случай е видео, което показва, как сириец е прострелян

...
Последният случай е видео, което показва, как сириец е прострелян
Коментари Харесай

Българска участ е да се родиш в България и колко тежи това frognews.bg

Последният случай е видео, което демонстрира, по какъв начин сириец е прострелян на турско-българската граница. Случаят е от 3 октомври, само че оня ден за първи път се разгласява въпросното видео с изказванието, че то е плод на взаимните старания на няколко международни медии - " Sky News ", " Lighthouse Reports ", " Свободна Европа ", " Le Monde ", " ARD " и " The Times ". Как тъкмо тези медии са работили, с цел да се стигне до артикул със пукотевица и ранен мигрант не излиза наяве, само че всички те са имена, които се употребяват с огромно доверие по света. Щом те са декларирали, че български служител на реда е прострелял млад мъж, опитващ да премине нелегално през границата, значи е по този начин. Точка.

 

Не са се сетили да напомнят, че българските служби са умъртвили писателя Георги Марков в Лондон с „ българския чадър “, че сме организирали атентат против папа Йоан-Павел II в Рим. Да не забравяме също, че българин взе участие в разравянето на гроба на Чарли Чаплин… Инициатор е поляк, само че българската диря се трансформира в нарицателно.

 

Опитвам се да си показва по какъв начин би изглеждало същото видео с обяснението, че огромна група мигранти (само мъже) нелегално пресича границата, държи се нападателно и даже атакува с камъни и други предмети български гранични служители на реда, които пазят външната граница на Евросъюза безусловно с телата си. При самоотбрана и откакто е направено всичко, с цел да бъдат спрени нарушителите, напиращи към Австрия, Нидерландия, Германия, Дания и прочие, проехтява изстрел и инцидентен патрон улучва млад сириец. Разследването на известните медии можеше да зададе и няколко обикновени въпроси. Например, по какъв начин раненият на българска територия сириец се оказва в турска болница, а малко по-късно и в сирийска?

 

Или: Как такава огромна група минава безпрепяствено през турската защита на границата? Нали Анкара получи преди време 3 милиарда евро от Европейски Съюз, с цел да възпира миграционния поток към Европа? И това беше единствено единият транш – давани са неведнъж и други суми.

 

Би могло да се попита също, за какво това видео излиза в навечерието на гласуването за приемането на България в Шенген? Но това към този момент е нахлуване в теорията на конспирациите…

 

А за какво няма фрагменти и видеа от 8 ноември, когато от упор бе убит български граничен служител на реда? Стреляно бе от турска територия, само че интернационалния информативен поток отдели къса информация за случилото се. Загинаха още наши служители на реда при опити да спрат нелегално проникнали мигранти на наша територия. Тези трагични произшествия също не бяха отразени по този начин огромно, както прострелването на сириеца. Не ме разбирайте погрешно: по никого не трябва да се стреля, с изключение на при последна нужда, само че ми се коства, че се носи във въздуха едно неприятно подозрение за двоен стандарт.

 

Подскажете, апелирам ви, по какъв начин да се защитят двама-трима граничари, когато им се нахвърлят 50-60 мъже с камъни и бутилки?

 

Знаем си тъпотиите, неуспехите, корупцията, мафиотизирането на цели държавни структури и институции, лъжите, политическите шмекерии и байганьовския нрав, само че не е напълно заслужено постоянно да сме цел. Много българи са се постарали да имаме неприятно име в чужбина, само че и значително нашенци са дали нещо скъпо и потребно на света.

 

Тук стигаме до един от българските парадокси: Талантът да се набутваме в окото на бурни кавги и трагичното неумение да се измъкваме от тях.

Ако случката с простреляния мигрант се беше разиграла на английската морска граница, щяхме да узнаем, че става дума за албански контрабандисти, които са използвали мощ против английски служители на реда и се е стигнало до случай. Примерно. Подобна щеше да е информацията на гръцките, турските, италианските и френските управляващи. Нищо не втълпявам, единствено давам хипотетични разновидности.

 

В съответния случай българските институции са позволили обичайната българска неточност: премълчали са случая. Сега дават пояснения, че се е случило това и това, само че те звучат като опрощение.

 

Раненият сириец оцелява и към този момент драговолно споделя своята версия за случилото се. Вече знаем и българската позиция, в това число умозаключение на българо-турската комисия, разследвала случая.

 

На 8 декември Съветът по правораздаване и вътрешни работи ще гласоподава пълноправното присъединяване на България, Румъния и Хърватия към Шенгенското пространство. Тогава ще проличи коя версия е натежала.

 

Дано станем очевидци на прелестно изключение от Стратиевата мисъл „ Българска орис е да се родиш в България “…

 

Емил Азар

  
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР