Последният сезон на продукцията на Netflix Короната определено разбуни духовете

...
Последният сезон на продукцията на Netflix Короната определено разбуни духовете
Коментари Харесай

Сериалът Короната: Кралска драма, култ към Даяна и финал, който разбуни духовете

Последният сезон на продукцията на Netflix " Короната " несъмнено разбуни духовете и докара до разнопосочни реакции. Масово критиците го дефинират като " фетиш към Даяна ". Какво обаче да чакаме във втората част на 6 сезон и кое направи най-голямо усещане досега?

Първата порция епизоди се появи на 16 ноември, а втората ще бъде последвана от втората партида на 14 декември.
Трейлърът на първата част от шести сезон беше оповестен от Netflix и демонстрира все по-тъжната и разочарована Даяна, която е преследвана от таблоидите.
" Пресата ни е непрекъснато в крачка ", споделя тя, до момента в който фотографите я следват по време на почивка и застигат колата ѝ, чукайки по стъклата ѝ.

" Най-накрая успяхте да обърнете тази къща с главата надолу ", споделя ѝ кралицата, до момента в който фурорът на обществеността и пресата се ускорява.

" Това е гражданска война. "

Трейлърът демонстрира и околните връзки на Даяна със синовете ѝ, които пеят дружно в колата и си разменят телефонни обаждания; по време на едно от тях младият принц Уилям трогателно я пита:

" Мамо, добре ли си? ". Клипът загатва за метода, по който предаването ще отрази трагичната гибел на Даяна, с фрагменти на цветя по улиците и на кола, проследявана от фотографи на мотоциклети.

" Даяна даде на хората това, от което се нуждаеха, - споделя Чарлз, - по целия свят, на хиляди хора. И те я обожаваха за това. "
Елизабет Дебики (която още веднъж има невероятна аналогия с починалата принцеса Даяна) се появява дружно с Халид Абдала, който играе Доди Файед - техните връзки са в основата на първата част на шести сезон. Нови фотоси на Доминик Уест в ролята на тогавашния принц Чарлз, както и на младия принц Уилям (Руфъс Кампа) и принц Хари (Флин Едуардс) ни дадоха спомагателна визия за това, което следва да забележим.
Двата плаката на сериала предоставиха още повече улики за идните серии. Първият - за първата част - пресъздава прочут кадър на принцеса Даяна, облечена в наследник бански костюм и гледаща към морето. Вторият афиш за втората част показва Имелда Стаунтън в ролята на кралицата, която върви към лъч светлина.

Създателят на кино лентата Питър Морган към този момент удостовери, че хитовата драматизация ще наблюдава кралското семейство през 2000 година - ще обхване модерни събития като връзката на Уилям и Кейт, гибелта на принцеса Даяна и мандата на Тони Блеър като министър-председател.

Първите четири епизода от последната серия на " Короната " на Netflix разделиха мненията на критиците..

В рецензията си с една звезда " Гардиън " написа, че " захласнатият от Даяна сериал е самото определение за неприятно писане ".

" Освен всички официални неуспехи, късният интервал на " Короната " е и невероятно стеснен от това, че действието се развива в живата памет. Дори и да има с какво да се занимава, спомените и последвалите ги въпроси, които нахлуват в съзнанието на фена на всеки стадий, биха създали това невероятно ", написа Луси Манган.
" Сериалът стартира да издиша още в трети сезон, през идващите два загуби изцяло равновесието си и в този момент се спуска в бездната. "
Тя добави, че това е " макар еднообразно блестящите осъществявания на целия актьорски състав ".

Анита Сингх от The Telegraph повтаря мнението на Guardian, като написа, че " бижуто на Netflix попада в задънена улица ", защото новият сезон е " преследван от странния дух на принцеса Даяна ".

В рецензията ѝ с две звезди се отбелязва, че потреблението на духа на Даяна " в самолета за връщане от Париж, с цел да утеши смутения принц на Уелс, и на дивана в Балморал, с цел да даде на кралицата другарски PR съвет ", в последна сметка звучи " като обезсърчение от страна на сценариста Питър Морган ", основал извънредно известното шоу, което се излъчва от 2016 година насам.

Сингх подлага на критика и сцената с автомобилната злополука, като написа: " Хаосът от последния ден на Даяна и Доди в Париж е предаден, само че няма подиуми в тунела Pont d'Alma: от звука на злополуката прекосяваме към звъненето на телефона в Балморал. Всички разговори, в които някой оповестява новината за гибелта на Даяна, са дублирани; устата им се движат в безмълвие, а ние се фокусираме върху реакциите.

В рецензията на BBC Culture с две звезди финалният сезон е разказан като " муден, предвидим завършек на драмата на кралското семейство " и въпреки че е било " наслаждение да се гледа през годините, прекомерно постоянно в тези предвидими последни сезони... можехме сами да напишем историята ".

Въпреки четиризвездната критика от The Times, Карол Миджли отбелязва, че призракът на Даяна " не е най-хубавият час на сериала " и е " самобитно саморазрушителен в другояче мощния и покъртителен начален пакет от четири епизода ".

Въпреки това рецензията дава висока оценка на осъществяването на Елизабет Дебики в ролята на Даяна, като го назовава " извънредно ".

" Съпричастността, с която тя показва последните осем седмици от живота на Даяна, и приликата с нея са изключителни, това кокетно клатене на главата, леко изгубена, самотна душа, която се оказва в разнообразни бански костюми в обилното обграждане на Hello! на яхтата на Мохамед Ал Файед. "

Арамиде Тинубу от Variety също подхваща тематиката за връзката на Даяна и Доди, като написа: " Морган не предлага вихрен романс, а изображение на утешително другарство, което едвам е почнало да разцъфтява и е било изострено от публичното мнение и фамилните отговорности. "

Той прибавя, че новият сезон е оказал помощ на сериала " да си върне блестящия престол ".
Четиризвездното ревю на Empire също дава висока оценка на новия сезон, като споделя: " Това е най-емоционалният " Короната " до момента, който употребява комбинация от сълзи, действителни фрагменти и " призраци ", с цел да скърби за принцесата още веднъж и още веднъж. Както и да се отнасяте към тези призраци, измежду които са и Доди, и Даяна, четвърти епизод остава паметен час, който издига равнището на сезона като цяло. "
Новият сезон отразява медийната полуда към връзката на Даяна и Доди (Халид Абдала), чиято кулминационна точка е преследването на папараци, поради което колата, в която се намират двамата, катастрофира в тунел в Париж. Двамата умират на 31 август 1997 година дружно с водача на колата Анри Пол, който дружно с папараците е приет за " жестоко нехаен " при следствието.

Сериалът показва и непосредствените събития след съдбовната автомобилна злополука, в това число реакциите и отговорите на кралицата и Ал Файед, както и опита на принц Уилям да се интегрира още веднъж в живота в Итън след гибелта на майка си.

Сериалът беше посрещнат и с рецензии поради исторически грешки.

Кели Суаби, кралски историк, съобщи пред Би Би Си: " Като историк от време на време ми се желае да рева.

" Зрителите постоянно чакат известна степен на акуратност при шоуто, тъй като качеството на продукцията е толкоз високо, само че не постоянно го получаваме. "

Г-жа Суаби съобщи, че " Короната " ще има " художествена независимост " във връзка с метода, по който се показват чувствителни събития, не на последно място, тъй като " никой не знае какво се е случило в частни случаи ", като да вземем за пример по какъв начин принц Чарлз е съобщил новината за гибелта на Даяна на синовете си.

Netflix към този момент съобщи, че сериалът " постоянно е бил представян като драма, основана на исторически събития ".

В двузвездната критика на Independent се отбелязва, че сериалът " всекидневно дава преимущество на клюките пред прочувствения отзив: включени са мощно спекулативни диалози сред Даяна и Доди - и те движат сюжета ".

Ник Хилтън добавя, че " таблоидният звук отрежда на кралицата на Стаунтън второстепенна роля, до момента в който принцеса Маргарет на Лесли Манвил се изплъзва изцяло неусетно ".

Даниел Файнбърг от The Hollywood Reporter също подлага на критика представянето на други герои, като написа, че третият епизод съответно " се трансформира в много брутална брадва за Доди, показан като безгръбначно мъжко дете, и за бащата Мохамед Ал-Файед (Салим Дау), който се трансформира в задкулисен макиавелистки стандарт, нямащ нищо общо със симпатичната и нюансирана версия на героя, с която се запознахме в пети сезон ".

Втората половина на последния сезон, която ще излезе през декември, ще обхване събития, измежду които златния празник на кралицата, сватбата на принц Чарлз и Камила и ухажването на Уилям и Кейт - в този момент принц и принцеса на Уелс - в университета Сейнт Андрюс. Във втората половина на сезона принцовете Уилям и Хари ще бъдат изиграни надлежно от Ед Маквей и Лутър Форд. Кейт Мидълтън ще бъде изиграна от Мег Белами.

Това е първата огромна роля и за тримата млади артисти.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР