Последният съветски лидер Михаил Горбачов отдаде почит на Джордж Хърбърт

...
Последният съветски лидер Михаил Горбачов отдаде почит на Джордж Хърбърт
Коментари Харесай

Горбачов: Буш беше истински партньор

Последният руски водач Михаил Горбачов отдаде респект на Джордж Хърбърт Уокър Буш, който умря в петък на 94-годишна възраст. Подчертавайки ролята на някогашния американски президент за края на Студената война, той го назова „истински партньор“.

Горбачов, който е на 87 години, изрази „дълбоки съболезнования“ на фамилията на 41-ия президент на Съединени американски щати и на целия американски народ, предава AFP.

Двамата белязаха края на Студената война на срещата на върха в Малта през декември 1989 година, няколко седмици след рухването на Берлинската стена, с поддръжката на американския президент за политиката за отваряне в Съветския съюз и перестройката, инициирана от Горбачов.

„Много от моите мемоари са свързани с този човек, имахме шанса да работим дружно във време на голяма промяна“, в която „всички бяха призовани да поемат тежки отговорности“, сподели Горбачов – „Това докара до края на Студената война и конкуренцията във въоръжаването“.

„Той беше същински партньор“, сподели Горбачов, като отдаде респект на приноса на Джордж Буш-старши за „това историческо постижение“.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР