Последният пример за голямо лъжене е отпреди дни. В Пловдив

...
Последният пример за голямо лъжене е отпреди дни. В Пловдив
Коментари Харесай

Борисов, Гешев и псевдологията - власт вместо психиатрия

Последният образец за огромно лъжене е отпреди дни. В Пловдив Борисов декларира: „ Много ми е забавно единствено преди една седмица се обзаложих тука с Радев, че за Нова година тока ще стане над 500 лв.. Довечера в 20 часа борсата ще затвори на 567 лв. за мегаватчас. При неприятния Бойко 10 години 70 лв. плащахме. Вика, заложили клопки и бомби - каква бомба, какъв капан, бе човек? 10-12 години, 70 лв. контролиран пазар. Сега 567.5 лв. нагоре. Къде е клопката, в кое сме поставили капан? Виновни сме за кораба, отговорни сме за цените, за газта сме отговорни, той е почтен за всичко, все едно пет години не е бил държавен глава ".

Бруталната неистина стартира още с адресирането на новите цени на тока към президентската институция. Тя няма нищо общо с тематиката. Цените контрола върху енергетиката и прочие са работа на изпълнителната власт. Над 10 години министър председател е бил Борисов и той е основният отговорник за тези процеси. Ако нещо тям не върви, той ще е и основният провинен.

Още неистини. Енергийната рецесия не е единствено в България. В частност в Европа става все по-мащабна. Високите до през вчерашния ден цени на електрическата енергия и природния газ се покачват с 30, 40 и даже 60% единствено за ден. Въглеродните излъчвания също не престават да бележат исторически върхове.

Например, цената на въглищата през септември доближи до над 200 $ за звук, а в същия интервал за 2020 година цената беше към 80 $. Днес е още по-висока. Това го знае всеки естествен човек, освен… Борисов.

Само преди три месеца той за следващ път надмина даже себе си, което не е по силите на друго човешко създание. В навечерието на изборите Борисов се изцепи: „ Искат да съборят изборите и да продължат в изискванията на еднолична диктатура”; " Така е било 1944 година - избили са елита на нацията и по-късно - айде 45 години комунизъм. Това сега се пробват да направят”; „ Така сме паднали под турско иго ".

Медицината немее пред сходен феномен! Освен, че изрича лъжи и нелепици, той показва и цялостна изолираност от действителността.

Негов почитател и възпитаник е Иван Гешев. Последният образец: срещата на нашия основен прокурор с президента на Агенция на Европейския съюз за съдействие в региона на наказателното правораздаване (Евроюст) Ладислав Хамран. Служебното засичане на двамата е по време на годишния Консултативен конгрес на основните прокурори от страните членки на Европейския съюз, който се организира в Хага, Нидерландия. Срещата е чиста условност, само че пресслужбата на прокуратурата я показа като него величаво.
Гешев осведомил Хамран за огромните триумфи на нашата прокуратура в битката с проведената престъпност и корупцията, противодействието на тероризма, трафика на хора и незаконната миграция. Главният ни прокурор подчертал отличната съгласуваност при провеждането на взаимни следствия и приноса на Специализираната прокуратура. Разбирате ли – Специализираната прокуратура! Ех ти, Ваня, септемвриец млад…

Истината е напълно друга. България е първа по корупция в Европейски Съюз. Благодарение и на Гешев, и на обичаното му спецправосъдие, както и на настойника му Сотир Цацаров и най-много на боса Борисов. Гешев, а Движение за права и свободи? Там координацията е много по-добра в сравнение с с Евроюст.

Последни данни ни подреждат на второ място в Европа по “износ” на хора, като над 70% от тях са дами и към 25% са деца”. По казуса, съгласно европейски специалисти и фондация А21, най-сериозно работт ГДБОП и Държавната организация за протекция на детето. Също и Националната комисия за битка с трафика на хора (НКБТХ). Прокуратурата не е спомената…

В изявите на Борисов и Гешев на напред във времето изплуват признаците на патологичното лъжене. Псевдология. Изразява се в изкривена податливост към съобщаване на подправена, погрешна информация и съчиняване на неуместни истории. Патологичният измамник се стреми по всевъзможен начин да притегли вниманието и да изтъкне личната си значителност. Попадналите в псевдологията са два типа: едните лъжат съзнателно, а другите си имат вяра.

Състоянието е разказано преди 100 години от френския доктор Ернест Дюпре. Французинът разкрива по какъв начин патологичният измамник се вживява в ролята на воин или жертва. Даденият субект няма действителна самокритика и го избива на егоизъм. Това и тип психологично отклоняване.

Важно: мозъкът на лъжеца потиска центровете за нравственост в държанието и възприятието за разкайване.

Патологичното лъгане постоянно води до синдрома „ Мюнхаузен “ – когато пациентът симулира, че е болен. Или „ резултата на Пинокио “ – не можеш да се спреш.

Също и до нарцистично разстройство – аз съм доста повече от останалите.

Друг белег е антисоциалното разстройство – неуважение към възприятията и проблемите на близките.

Патологичният измамник в над 90 на 100 от случаите лъже за персонална полза.

Тези, които лъжат най-вече, и най-вече се стараят да наподобяват почтени, - забелязал още Цицерон.

Фройд е по-директен: Властта е прелестно място за тези, които би трябвало да са в психиатрията.

Без коментар. Но си мисля, че нещата у нас са по-дълбоки. Борисов, Гешев и сходни на тях ръсят неистини с дебита на водопада Виктория, само че срещат... схващане у значително българи. Не единствено необразовани и опростачени от чалга и тотална бездуховност, само че и от претендиращи за просветеност и с дипломи и професорски трофеи в джоба. Лъжите и неналичието на реакция против тях ни погубват. Големи искания - дребни благоприятни условия.

Витали Роник
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР