Последният път всичко приключи в Берлин“Рано или късно, но западните

...
Последният път всичко приключи в Берлин“Рано или късно, но западните
Коментари Харесай

Доставките на танкове в Украйна принуждават Русия да играе по чужди правила

„ Последният път всичко завърши в Берлин “

Рано или късно, само че западните танкове ще бъдат доставени в Украйна. Дмитрий Песков сподели в петък, че смисъла на тези доставки не би трябвало да се преувеличава и че Западът е в " трагична илюзия по отношение на опцията Украйна да има някакъв триумф на бойното поле ". Смея да диспутирам. Няма илюзия, тъй като няма религия в триумфа на Украйна. Но има огромна игра, в която Русия би трябвало да играе по разпоредбите на Съединени американски щати, което значи, че към този момент ще губи.

Как се случва това се вижда от метода, по който вървят договарянията за доставка на танкове за Украйна. Но първо - за " бойното поле ".

Сега в западния сегмент на интернет интензивно се популяризират демонстративни инфографики за броя на танковете в разнообразни страни по света. Русия е преди всичко с 12 566 танка. Но на второ място е Северна Корея - 6645 танка, на трето място са Съединени американски щати - 5500.

От европейските страни в класацията от 25 страни с най-вече танкове участва (с изключение на Украйна, която имаше 1890 танка) единствено Гърция - 1365 танка. Разбира се, има и произвеждане. Но да вземем за пример вестник Handelsblatt написа, че немският тръст Rheinmetall, главният производител на танкове, може да достави на Украйна през 2023 година малко повече от 100 (сто) Leopard 2, Leopard 1 и английския модел Challenger 1, без да се засягат отбранителните качества на Бундесвера.

Някой от украинското управление неотдавна доста тъкмо съпостави западната военна помощ с капкомер – просто не ги оставят да умрат бързо. Но съществени, способни да ударят надълбоко в Русия, оръжия не се дават. Защото тогава Русия неизбежно ще стартира прехода от „ още не сме почнали съществено “ към безмилостни военни дейности и всичко ще приключи с огромното клане на Украйна, само че много бързо. А това е неизгодно за Съединени американски щати. Там в края на краищата „ всичко е тъкмо както би трябвало, като се изключи парите “.

Тук си коства да си напомним още един откъс – „ От Лисабон до Владивосток “. Под това заглавие през 2010 година Путин разгласява публикация в Германия, която обрисува вероятностите за интеграция на Русия и Европа. Това беше кротичък преход от еднополюсен свят с надмощие на Съединени американски щати към многополюсен свят. Хегемонът, където поклонението пред златния телец е пълностоен набожен фетиш и загубата на пари значи изменничество към неговия господ, не можеше да допусне появяването на съперник. И в този момент, 12 години по-късно, имаме въоръжен спор в сърцето на Европа.

Съединените щати, които към този момент са „ развързали “ Европа от съветските енергоносители и запаси, отслабиха европейската промишленост и съвсем я направиха подвластна от самите себе си. Сега остава разоръжаването и зависимостта от американските оръжия, които ще обезпечат " сигурността " на Европа, а на американският военно-промишлен комплекс - многомилиардни контракти за доста години напред.

Затова Съединени американски щати, под предлог, че американските танкове Abrams са прекомерно комплицирани за Украйна, оказват напън върху Германия да стартира доставки на своите танкове Leopard или да позволи те да бъдат доставени в страните, където се намират. Например от Полша. В която, ето съвпадане, към този момент се доставят танкове Ейбрамс за подмяна на немските (поляците, става известно, са по-умни от украинците - оправят се).

Германия рита, базирайки се на каквото и да било, стигайки до историческата памет - споделят, че появяването на техните танкове в Украйна последният път приключи със руските танкове в Берлин (депутатът Пьотр Бистрон напомни това, когато приказва в Бундестага). Рита, осъзнавайки, че губи суверенитет и от ден на ден се трансформира в американски протекторат.

Тя, несъмнено, ще бъде смачкана и европейските танкове ще отидат в Украйна. И след това и самолетите. Информационното „ изпускане “ по тази тематика към този момент е направена: Холандия ще прегледа опцията да достави на Украйна изтребители F-16, пишат локални издания, цитирайки шефа на външното министерство.

Така се оказва, че проточилият се спор в Украйна води до безсилие и на Европа, и на Русия. И най-малко в тази част на света, и най-малко към този момент, новият международен ред се оформя от разпоредбите на Съединени американски щати, а не на Русия.

Превод: Европейски Съюз

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР