Последният път, когато Конгресът прие закон за защита на децата

...
Последният път, когато Конгресът прие закон за защита на децата
Коментари Харесай

Какво трябва да знаете за Закона за онлайн безопасността на децата, който току-що беше приет от Сената

Последният път, когато Конгресът одобри закон за отбрана на децата в интернет, беше през 1998 година — преди Фейсбук, преди iPhone и доста преди днешните най-възрастни младежи роден. Сега законопроект, целящ да отбрани децата от вредите на обществените медии, уеб страниците за игри и други онлайн платформи, беше признат в Сената с голяма поддръжка. Съдбата му е по-малко сигурна в Камарата, само че президентът Байдън уточни, че ще го подпише, в случай че бъде признат.

Привържениците на Закона за онлайн сигурността на децата включват наставнически групи и организации за отбрана на децата, както и компании като Microsoft, X и Snap. Те споделят, че това е нужна първа стъпка в регулирането на софтуерните компании и условието им да пазят децата от рисково онлайн наличие и да поемат отговорност за вредата, която техните платформи могат да причинят.

Опонентите обаче се притесняват, че KOSA ще наруши Първата корекция и ще навреди на уязвими деца, които няма да имат достъп до информация по отношение на п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР