Последният месец беше показателен как чрез медийна пропаганда Великите сили

...
Последният месец беше показателен как чрез медийна пропаганда Великите сили
Коментари Харесай

Петко Добрев: Равносметка от пропагандата за нахлуване на Русия в Украйна, което не се състоя

Последният месец беше индикативен по какъв начин посредством медийна агитация Великите сили могат да обслужват ползите си.

Съединени американски щати поведе акцията за неприятните Русия и Путин, които всеки миг трябваше да стартират войната с Украйна. Към тази акция се включиха редица страни членки на НАТО, както и видни техни представители.

За американците се знае за какво подеха акцията, само че за европейците - по този начин и не разбрах.

Както към този момент съм споделял, сделките сред Съединени американски щати и Русия са стоманени. Американците желаят разширение на НАТО, с цел да може да продават повече оръжия, а Русия желае територии, които да причислява. И този път тези две Велики сили не изневериха на ползите си и сделките.

Дори в една България, най-бедната страна в Европейски Съюз, следствията от медийната акция за несъстоялата се война са явни – интензивно би трябвало да въоръжаваме армията си. Това бе позицията на КСНС при Президента Радев. Казано по-простичко - още веднъж би трябвало да финансираме непознати оръжейни компании и то с милиарди. Ако някой си мисли, че няма да се повтори номера с изтребителите, то очевидно той е добряк. Ще плащаме предплатено, а след това ще чакаме с години веселба за доставка на въоръжението. И евентуално най-големият дял от това въоръжение ще бъде създадено от американски компании. Както се споделя, американците направиха показно по какъв начин се прави стратегически бизнес.

Русия също реализира своите цели.

Практически с решението на Руската Дума за признание независимостта на двете отделили се републики в Украйна е осъществена втората стъпка за тяхното присъединение в близко бъдеще към Русия. Това е неминуем развой.

И по този начин оръжейните компании на Съединени американски щати ще стават по-богати, а Русия по-голяма. Къде сме ние европейците в тази геополитическа игра? Ние сме на опашката за пазаруване на ново въоръжение, т.е. в групата на донорите. Къде са самите украинци? Тях май никой не ги брои в играта.

Най-вероятно единствено група олигарси, които имат в ръцете си стопански и политически лостове чакат тоталния стопански провал на страната и по-късно да си вземат гратис каквито си пожелаят стопански активи. Та това е актуалната война – воюваш без оръдия и танкове, само че пък принуждаваш своите сътрудници да ги купуват от теб.

През този месец Путин сподели ясно на страните от НАТО – вървите към боен спор с Русия. Ако се наложи няма да се двоуми какво оръжие да употребява. Ще употребява това, което ще отбрани съветските ползи. А това включва и нуклеарното.

Е, кой е този вманиачен, който ще желае война с Русия в този момент? И кой следователно ще спре разширението на Русия с териториите на двете републики отделили се от Украйна? Няма такива искащи. Западът щял да постанова стопански наказания на Русия. Ако Западът беше Китай, вероятно на Путин щеше да му пука. Но наказания от Европейски Съюз – това Путин приема като някаква смешка.

И въпреки всичко какво да се прави? Какво да вършим европейците в този момент, когато неприятният Путин не желае да стартира война в Украйна? Мисля, че за нас най-добре е да не се занимаваме с процеси на превъоръжаване в големи размери, а да създадем Европейски Съюз икономическа мощ, включително и България. Трябва да сме най-големите простаци, с цел да имаме вяра в съветската опасност, поради която би трябвало да теглим милиарди заеми, с цел да се превъоръжаваме.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР