Последният месец 59 души са загубили живота си в катастрофи,

...
Последният месец 59 души са загубили живота си в катастрофи,
Коментари Харесай

Черна серия на пътя: 59 души са загинали при катастрофи от началото на месеца

" Последният месец 59 души са изгубили живота си в произшествия, а той не е завършил още. Последните две – три седмици има извънредно доста произшествия на територията на цялата страна. Основните аргументи са погрешно изпреварване, както и загуба на надзор над транспортното средство и най-много лишаване на преимущество. Това заяви началникът на отдел “Пътна полиция ” комисар Росен Рапчев в предаването " Тази заран ". Само преди няколко седмици статистиката е отчитала 10% по-малко жертви спрямо предходната година.

``
реклама

" Установили сме, че през лятото има пикови часове на произшествия. Тези часове са сред 17 и 19 ч.. Шофьорите не би трябвало да се изнервят, когато попаднат в тапи и не би трябвало да подхващат рискови маневри. Също по този начин приканвам всички водачи да карат отпочинали ", съобщи комисар Рапчев.

Превишената и несъобразената скорост също са измежду главните аргументи за произшествия, не може на път, който не дава отговор на условията да се движиш с висока скорост, разяснява още той.

Новият център за сигурност на придвижването ще координира действието сред другите институции, изясни още комисар Росен Рапчев.

" Там ще има хора от " Пътна полиция ", пожарната, Агенция " Пътна инфраструктура ", Автомобилната администрация, както и центровете за незабавна здравна помощ. Това са първите хора, които би трябвало да дойдат, когато има случай на пътя. Те би трябвало вземат бързи решения, да пренасочват придвижването, с цел да не влязат и други хора в тапи. Бързото деяние е в действителност значимо ", означи началникът на отдел " Пътна полиция ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР