Последният издирван участник в стрелбата в московската кула Окото Абубакар

...
Последният издирван участник в стрелбата в московската кула Окото Абубакар
Коментари Харесай

СЛЕД 7 ГОДИНИ: Заловиха в България участник в стрелба в Москва


Последният търсен участник в стрелбата в московската кула " Окото " Абубакар Абакаров е бил арестуван в България по искане на Русия, твърди съветското онлайн издание на в. " Комерсант ".

Стрелбата, при която един почина, а петима бяха тежко ранени стана през ноември 2017 година Абакаров се търси от седем години. Смята се, че преди този момент той е съден за опит за ликвидиране на чеченския предприемач Ахмед Шахбиев.

В България е арестуван 44-годишният Абубакар Абакаров, родом от дагестанското село Учкент. Той е бил охранител на предприемача Гаврил Юшваев и деен участник в клането в кулата " Око ".

Според версията на Следствения комитет на Руската федерация, доказана от редица правосъдни решения, дагестанските спортисти, охраняващи Гаврил Юшваев, са разкрили огън, откакто са били помолени да реалокират на паркинга майбаха на предприемача, който е блокирал входа на кулата. В резултат на това един човек е погубен, а други петима са ранени. Сред ранените са и двама чиновници на Росгвардия, които се пробвали да спрат спора в ранен стадий и да успокоят кавказците.

След стрелбата Абакаров се укрива - задържан е задочно и е разгласен за интернационално търсене.

По оперативни данни Абакаров е живял дълго време в Украйна, а по-късно се е преместил в Европа. Там търсеният се е чувствал в цялостна сигурност, защото след началото на войната в Украйна редица страни, най-много Европейският съюз, са отказали международноправно съдействие с Русия. Задържането по заповед на Интерпол било цялостна изненада за него.

Според " Комерсант " Абубакар Абакаров в предишното е бил добър състезател, професионално се е занимавал с тайландски бокс и дружно със свои сънародници е живял във вилното населено място Барвиха Хилс край Москва.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР