Последният финансов отчет на гиганта Caterpillar показва, че компанията се

...
Последният финансов отчет на гиганта Caterpillar показва, че компанията се
Коментари Харесай

Слабите продажби на Caterpiller повлякоха индекса Dow и също вещаят мрачни дни за икономиката на САЩ

Последният финансов доклад на колоса Caterpillar демонстрира, че компанията се показва доста по-слабо от предстоящото през третото тримесечие. Това е мощно отрицателна вест за пазарите, тъй като компанията се преглежда като бенчмарк за цялата промишленост в Съединени американски щати и забавянето ѝ е следващия сигнал за компликациите, през които производителите минават сега.

Според отчета приходите на компанията се намаляват с над 750 млн. $ (или 6%) по отношение на същия интервал на предходната до 12,758 милиарда $. Спадът на продажбите на компанията се дължи на " неподходящото влияние на измененията на инвенториите на дилърите ", което значи, че клиентите на компанията сега просто не купуват тежка машинизация. Това беше прието и от самия основен изпълнителен шеф на компанията Джим Ъмпълби, съгласно който " Обемите на продажбите ни спаднаха, защото дилърите намалиха инвенториите си, а покупките на крайните консуматори, въпреки и положителни, бяха по-ниски от упованията ни. "
 Търговската война
Търговската война " тежи " на американското произвеждане. Но тя не е единственият му проблем

Проблемите на колосите General Motors и Boeing също се отразяват върху промишлеността

Данните на компанията демонстрират, че продажбите спадат и в трите съществени сегмента, в които тя предлага машинизация, както и във всички пазари, на които оперира, като се изключи Латинска Америка, където покупко-продажбите са съвсем без смяна по отношение на същия интервал на предходната година. Продажбите на машини за петролната и газова промишленост се намаляват с 9% на годишна база, в бранша на строителните машини - със 7%, а най-тежко страдат строителните машини, които търпят спад от 12%.

Една от главните аргументи за резултатите е сривът на сегмента на шистовия нефт в Съединени американски щати, като извънредно слабите продажби на възвратно-постъпателни мотори, употребявани във фракинга, не можеше да бъде обезщетено от релативно положителните продажби на турбини. Същевременно понижението на инвенториите на дилътите, за което се приказва в доклада, е двойно по отношение на предходната година, като те спадат до 400 млн. $ през третото тримесечие.
 Сривът на производството повлече със себе си и транспортната промишленост
Сривът на производството повлече със себе си и транспортната промишленост

" Вече няма сфери в стопанската система, които порастват ", написа проверяващият анализатор Лий Класков

Прогнозите на Caterpillar са, че комерсиалната война сред Съединени американски щати, която оказа спомагателен отрицателен резултат върху продажбите, ще продължи да се отразява негативно върху продажбите. " Очакваме през четвъртото тримесечие потреблението на крайните консуматори да се резервира без основна смяна, а дилърите да продължат да намаляват инвенториите си поради световната икономическа неустановеност ", сподели Ъмпълби. " Промените, които направихме в компанията, дружно с към този момент намаляване инвентории на дилърите, ще ни разрешат да реагираме бързо на позитивните и на отрицателните динамичности в световната стопанска система през 2020 година "

След публикуването на финансовия отчет за третото тримесечие акциите на компанията в началото изгубиха 6%, преди да си възвърнат 2 процентни пункта, което е най-сериозният им спад от началото на годината. Слабите резултати доведоха и до спад на показателя Dow Jones Industrial Average, в който скъпите книги на Caterpillar имат изключително огромна тежест. При последното си затваряне той изгуби 0,15%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР