Последният филм на легендарния холивудски актьор Хари Дийн Стантън, който

...
Последният филм на легендарния холивудски актьор Хари Дийн Стантън, който
Коментари Харесай

Последният филм на Хари Дийн Стантън открива фестивала So Independent

Последният филм на именития холивудски артист Хари Дийн Стантън, който умря на 15 септември, ще открие осмото издание на фестивала So Independent. " Лъки ", с присъединяване на Дейвид Линч, е респект към персонажите, с които Стантън стана прочут след присъединяване си в " Париж, Тексас ". Прожекцията е на 26 октомври от 19 ч. в кино " Люмиер ", оповестяват уредниците.

Над 90 игрални, документални и късометражни филми ще бъдат показани в границите на фестивала до 5 ноември. Сред тях изпъкват продуцираният от Мартин Скорсезе " Място има за всички " (награда за сюжет от Трайбека 2017), " Аляска в рокля ", с номинация за най-хубава постановка от Ню Йоркските награди Готъм (Gotham Awards " ) и българският " И след това светлина ". Те ще се състезават в пълнометражния конкурс дружно с още 7 кино лентата от целия свят. Председател на журито е Лорън Хамъндс, част от програмния екип на фестивала на Робърт де Ниро " Трайбека ".

Освен премия за пълнометражен филм, So Independent ще има игрален и късометражен конкурс, както и извънконкурсна стратегия, селекция от спортно кино, българско кино и пробни и нискобюджетни филми от целия свят. Сред любопитните заглавия е " Жената на пазача на зоопарка " с Джесика Частейн, по действителната история на поляците Антонина и Ян Забински, които избавят десетки и даже стотици хора и животни във Варшава по време на Втората международна война.

Почти всички филми в секцията с българско кино ще са премиерни - " Бандит ", " Трансгресия ", " Моето сърце е октопод или татко ми на Черно море ", " Кой е никой ", " Преглед на вътрешните пространства ". Документалното съревнование предлага букет от истории и куриозни персонажи от Сирия, Китай, страните от някогашна Югославия, България, Италия и Боливуд. Сред тях е и " Ад на земята: възходът на ИДИЛ " на Себастиан Юнгер, чийто филм " Рестрепо " за войната в Афганистан бе номиниран за " Оскар " през 2010 година
.
Голяма част от филмите ще бъдат показани от основателите си. Прожекциите ще бъдат в столичните " Люмиер ", " Одеон ", " Дом на киното ", Г8, " Евро синема " и " Влайкова " Повече информация за фестивала и програмата му има на неговия уебсайт.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кино (937)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР