Последният етап от строителните работи започна на 16 май т.

...
Последният етап от строителните работи започна на 16 май т.
Коментари Харесай

Пуснаха движението през доизградения пътен възел Кресна“ на АМ Струма

Последният стадий от строителните работи стартира на 16 май т. година Досега в употреба бе част от пътния възел, попадащ в обсега на лот 3.3 Кресна - Сандански на Автомагистрала " Струма ".

Така се обезпечава безконфликтното и безвредно придвижване по направлението София - Кулата . С отварянето му за придвижване в дейния летен сезон се покачва сигурността в натоварения сектор и включването на трафика от двулентовия първокачествен път E 79 в автомагистралното трасе на лот 3.3 Кресна - Сандански от Автомагистрала " Струма ".

От през днешния ден придвижването в посока Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " се реализира от първокачествен път I-1 (E79) по кръговото кръстовище след гр. Кресна, като на втори излаз се поема по новопостроената пътна връзка и придвижването се влива в сектора Сандански - Кулата от Автомагистрала " Струма ".

Движението в посока София се резервира по съществуващата връзка.

Доизграждането на пътния възел и действието му в цялостен обсег не предопределя трасето на Автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле , показват от АПИ. Независимо от това по какво трасе ще се построи лот 3.2 на Автомагистрала " Струма " през региона на дефилето и каква опция ще бъде предпочетена, доизграждането на пътен възел " Кресна " е належащо за безвредната и безконфликтна връзка сред първокласния път I-1 /Е-79/ и сектора Кресна - Сандански от Автомагистрала " Струма ", показват от АПИ

Жители на Кресна стачкуваха при започване на юни по отношение на построяването на Автомагистрала " Струма " в сектора на Кресненското дефиле. Протести в Кресна имаше и през май, като съпътстваха и слагането на началото на доизграждане на пътния възел " Кресна " и връзките към него, част от лот 3.2 на Автомагистрала " Струма ". Тогава служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков съобщи на протестиращите, че пътният възел не предопределя кое от евентуалните три трасета на автомагистралата в сектора ще бъде определено.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР