Последният експеримент с дронове се проведе миналия месец на Шетландските

...
Коментари Харесай

Британските пощи пускат дронове по 50 маршрута


Последният опит с дронове се организира предишния месец на Шетландските острови
(снимка: Royal Mail)

От години английската пощенска работа Royal Mail изследва капацитета на дроновете да доставят пакети до отдалечени елементи на страната, които са сложни за постигане с стандартни средства. Службата към този момент разгласи проекти за 50 маршрута през идващите няколко години, които ще употребяват дронове за доставка на артикули и писма, с опция за мащабиране на плана в цялата страна.

Royal Mail си партнира с Windracers в създаването на технология за доставки с дронове и към този момент е провела четири самостоятелни опита, в това число с двумоторни БЛА, способни да придвижват до 100 кг потребен товар до отдалечени региони. Последният опит се организира предишния месец на Шетландските острови, ситуирани сред Обединеното кралство и Норвегия.

След триумфа на опитите пощенската работа за основаване на 50 непрекъснати маршрута, с цел да усъвършенства надеждността на доставките до островите. Досега доставките до тези места се правиха с фериботи, самолети, а на някои сектори от маршрутите и със сухопътен превоз.
още по темата
Очаква се потреблението на дронове да увеличи качеството и успеваемостта на интервенциите, а в композиция с потреблението на електрически микробуси да понижи и въглеродните излъчвания.

Проектът към момента се нуждае от утвърждение от Службата за гражданска авиация на Обединеното кралство. Островите Сили, Шетланд, Оркни и Хебридите евентуално ще бъдат обслужени първи. Проектът ще разчита на 200 дрона, само че в случай че е сполучлив, ще стартират доставки до всички краища на Обединеното кралство с 500 дрона.

Пощенските управляващи споделят, че равнището на излъчванията на въглероден диоксид при доставката на всеки колет от Royal Mail към този момент е доста ниско, а новата самодейност ще го понижи още повече.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР