Последният ден на Sofia Open 2022 дойде! Надпреварата в столицата

...
Последният ден на Sofia Open 2022 дойде! Надпреварата в столицата
Коментари Харесай

Швейцарската сензация или датската перла, кой ще грабне трофея от Sofia Open?

Последният ден на Sofia Open 2022 пристигна! Надпреварата в столицата ще приключи с дуел сред Марк-Андреа Хюслер и Холгер Руне. Срещата сред двамата ще започва в 16:30 часа и ще може да бъде следена директно в ефира на DIEMA SPORT 3.

19-годишният датски вундеркинд се класира на финала след победа над двукратния първенец Яник Синер, пристигнала след отхвърля на италианеца, за който би трябвало да се означи, че получи контузия в крайници. След отричане на някои от любимците в конкуренцията като Хуркач, Рубльов, Монфис и други, точно името Руне бе постоянно спрягано за край в шампионата от категорията ATP 250.

По пътя си към последния дуел в конкуренцията №31 в ранкинга победи изненадата от тазгодишния сезон на трева Тим ван Райтховен, Лоренцо Сонего, палачът на Григор Димитров – Иля Ивашка, както и гореспоменатия Синер, апетитен за безспорен любимец.

Далеч по-различен беше пътят на швейцарската ракета в София. 26-годишният тенисист въобще не бе слаган в сметките в шампионата след втори кръг, където жребият го бе противопоставил на един от поставените – Пабло-Карено Буста. Испанецът обаче бе съкрушен в три сета, а преди него в жертва на Хюслер падна французинът Жофри Бланканю.

Полякът Камил Майхжак бе идващият противник на швейцареца, само че и неговата опозиция стигна единствено за сет. На полуфинала отпадна и различен гений от Апенините – Лоренцо Музети, който за разлика от Майхжак, даже не взе сет на Хюслер, давайки му късмет да се бори за първата си купа на равнище АТP.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР