Последният член на базираните на платформата MLB Evo автомобили, където

...
Последният член на базираните на платформата MLB Evo автомобили, където
Коментари Харесай

Новият Touareg е най-технологичният Volkswagen

Последният член на основаните на платформата MLB Evo коли, където изпукват имената на Audi Q7, Porsche Cayenne и Lamborghini Urus, е повишен на размери, с цел да предложи повече пространство в купето си. Третото потомство на Touareg е със 77 мм по-дълъг, 44 мм по-широк и 7 мм по-нисък по отношение на предшественика си. Това, с изключение на повече място в интериора, е довело до отваряне на багажник с размер от 679 до 810 литра (в взаимозависимост от ситуацията на задните седалки).

Интересното е, че, въпреки размерът да е много по-голям, новият модел е свалил цели 106 кг. Това се дължи на смесването на алуминий (48%) и „ високотехнологична стомана” (52%).

Що касае дизайнът, новият Touareg възприема изцяло променената предна маска, позната ни от Arteon, като виждаме свързване на фаровете с радиаторната решетка. Това придава на SUV-а смело и внушително лъчение, което ще разграничи модела от цялата плеяда съперници на пазара. Промените откъм гърба не са толкоз фрапантни, само че също следват прочут почерк.

Споменавайки фаровете ще отбележим, че те са от така наречен матричен вид LED фарове, като всеки един е построен от 128 светодиода, които се управляват самостоятелно, с цел да „ трансфорат нощта в ден”.

Но би трябвало да кажем, че интериорът е този, който безусловно втрещява. Volkswagen не е марка, която сме привикнали да ни изненадва, само че последните 2-3 години приказват за коренна смяна в тази философия. Истината е, че дизайнерите безусловно са полудели и са предложили на бъдещите притежатели на модела един напълно цифров кокпит. Казвам кокпит, тъй като арматурното табло е мощно извита към лидера, обгръщайки го и придавайки доста спортно чувство.

Иначе зад кормилото е позиционирано познатото ни 12-инчово приборно табло, само че централната подпора се господства от голям 15-инчов сензорен екран, който дебютира за пръв път в модел на компанията от Волфсбург. Сами може да предположите, че това ще е командният център за многото функционалности, не дребна част от които ще се оферират против в допълнение възнаграждение. Такъв е казусът с въздушното окачване (с електронен надзор на твърдостта на амортисьорите), масажни и вентилирани предни седалки, 4-зонов климатик, аудио система Dynaaudio с 14 високоговорителя и мощ 730 вата, както и най-големият панорамен плъзгащ се покрив, предлаган в гамата на VW.

Що касае задвижването, Touareg стъпва на пазара в Европа с два турбо 3,0-литрови V6 мотора с мощ надлежно 231 и 286 к.с. През есента към тях ще се причисли бензинов V6 с 340 к.с.. На върха на гамата ще застане 4,0-литров V8 дизел с 421 к.с. Моделът ще има и хибридна версия с мощ 367 к.с., която първо ще се предложи в Китай, а по-късно в Европа.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР