Последният български капитан на ЦСКА, който е печелил Купата на

...
Последният български капитан на ЦСКА, който е печелил Купата на
Коментари Харесай

Боби Галчев пред Nostrabet: Финалът срещу Левски беше най-слабият мач на ЦСКА от години


Последният български капитан на ЦСКА, който е печелил Купата на България с клуба – Борис Галчев, даде извънредно изявление за. Бившият халф изрази огромното си отчаяние и болежка след изгубения край против Левски. Той акцентира, че това е един от най-слабите мачове на клуба за последните години и че вялото показване на множеството футболисти е било по-тежко за приемане даже от самата загуба.

Галчев хвърли взор и към идващия сезон в efbet Лига, подкрепяйки концепцията за нарастване на броя на отборите. В същото време той акцентира, че всеки тим, който влиза в елита, би трябвало да има лична база и стадион.

- Здравейте, господин Галчев! Дългоочакваното дерби за финала на купата приключи със загуба за ЦСКА. На какво отдавате вялата продукция на „ алените “?

- Аз и на Ваши сътрудници споделих, че представянето беше едва. Никой не очакваше такова показване. Болката остава, сигурно. Това е, може би, най-слабият мач на ЦСКА от години и то тъкмо против безконечния противник във край. Това е болно за всички почитатели, само че ще отмине и това. Левски справедливо завоюва, играчите им се показаха надалеч по-добре. На трибуните сме без аналог.

- Оправда ли качеството на мача основаната от почитателите атмосфера?

- Разбира се, това си е постоянно дерби. И нас да ни няма, този мач ще го има. Това е зрелището на България. Болно ми е, както споделих, за представянето, в действителност не мога да си го обясня. Далеч съм от тима, по тази причина не мога и да разясня вътрешни неща.

- В състава на Левски имаше шестима българи, спрямо два при ЦСКА. Оказа ли това въздействие върху крайния излаз?

- Има въздействие, несъмнено. Видях единствено в Йомов и в Турицов някаква експанзия. Може би и при Мазику. При всички останали представянето беше надалеч под равнището. Не разбирам и аз за какво се получи по този начин.

- Турицов също насочи индиректни рецензии към съотборниците си поради неналичието на пристрастеност и експанзия. На какво отдавате вялото държание на терена на „ алените “?

- Не мога да разясня нещата в границите на клуба. Има управление и то би трябвало да преценя. Представянето беше доста едва и не дава отговор на равнището, което ЦСКА би трябвало да демонстрира. Тимът изигра най-слабия си мач и то против най-големия противник. До идващото дерби почитателите на Левски ще може да са с високо вдигнати глава.

- Какво желаете да видите от „ алените “ през идващия сезон?

- Всеки желае да види мощен ЦСКА, който да се бори за първенец. Не мога обаче да разясня нито прехвърляния, нито играчи, нито управление. Както споделих, надалеч съм от тима. Всеки желае най-хубавото за ЦСКА.

- Има ли отчаяние у Вас предвид на отношението към Любо Пенев и Стойчо Младенов през последните две години?

- Не съм толкоз във вътрешността, само че щом Стойчо Младенов и Любо Пенев споделиха, че има търкания, то явно е по този начин. Много съм дребен, с цел да разясня управлението на ЦСКА. Аз съм единствено един почитател.

- Ще бъдат ли омилостивени почитателите от новината за напредъка във връзка с градежа на новия стадион?

- Съмнявам се. Всеки желае ЦСКА да има съвременен и европейски стадион. За подобен огромен клуб това е изцяло обикновено. Болката обаче от този дуел ще остане. Не се знае по кое време Левски и ЦСКА още веднъж ще играят край, тъй че в близко бъдеще този неприятен усет в устата ще остане. Не беше игран край за купата сред тези отбори от 17 години насам, тъй че болката ще остане. Не толкоз поради самата загуба, колкото поради играта и отношението на много от футболистите.

- Какво очаквате от Левски, ЦСКА и Лудогорец в европейските шампионати?

- Какво да Ви кажа, видяхте по какъв начин Лудогорец реагира, откакто ги победихме в края на първия полусезон и скъсихме разликата единствено до две точки. Взеха ограничения и станаха първенци, което беше изцяло справедливо. Един тим се дефинира значително от присъединяване му в Европа. Сумите са огромни за влизане в тези шампионати, което разрешава да се вземат по-скъпи играчи, вместо само свободни сътрудници. Едно влизане в Лига Европа или Лигата на конференциите е доста значимо за всички български клубове.

- Ще подейства ли добре съживяването на Левски на ЦСКА и Лудогорец?

- Разбира се, конкуренцията ражда качеството. Всеки желае да следи хубави мачове като финала, всеки желае да гледа мощни тимове. Не желая да разясня Левски, тъй като мнението ми е напълно фенско.

- Имаше ли положителни и отрицателни изненади за Вас от изминаващия сезон в efbet Лига?

- Изненада ме доста неприятно представянето на ЦСКА през втория полусезон. Мислех, че ще се надгради над първия полусезон. Трансферите не се оказаха сполучливи. Другото не е огромна изненада – Лудогорец стана първенец, ЦСКА е втори. Нищо ново.

- Какво Ви е мнението за нарастването на броя отбори в efbet Лига от идващия сезон?

- Според мен този ход беше необходим, само че тимовете би трябвало да покриват условия. За мен персонално те би трябвало да имат стадион и база. Последните години имаше много отбори, които играят на „ Васил Левски “. Всеки, който влиза в А група, би трябвало да покрива избрани условия.

- Септември има личен стадион, само че не знам какво е ситуацията там. Мисля, че е трагично. Господин Чандъров говореше много пъти за този стадион, имаше и проект за реконструкцията му. Мисля, че клубът изцяло заслужава да играе в efbet Лига. Виждате какъв брой млади играчи са излезли от тази школа. С оглед на продукцията, този отбор заслужава мястото си.

- Мислите ли, че повече клубове ще последват образеца на Септември?

- Всички се надяваме това да стане. Крайно време е към този момент да се обръща повече внимание на българските играчи. Славия прави това, Черно море също разчита на много момчета от школата. Мисля, че Берое ще последва този образец предвид на актуалната действителност там. Пирин Благоевград, Септември, Спартак Варна, Етър, дай Боже и Миньор Перник да влезе. Ще е забавно при всички положения.

- Какви са Ви упованията за националния отбор и по-конкретно за започващия цикъл в Лигата на нациите. Първият мач е против Северна Македония в Разград..

- Очакванията са ми високи за мача. При Ясен Петров има израстване, само че би трябвало да го разберем и него – няма огромен избор от футболисти. Тази година мисля, че даже подобрихме върха за брой чужденци в efbet Лига.

- На какво отдавате взрива в македонския футбол спрямо нашето показване?

- Виждате какви футболисти имат, къде играят те. Вижте и националния им стадион – игра се край на Лига Европа там, в случай че не се неистина. Хората работят, постановат лични фрагменти. Играчите, които в този момент са в мъжкия народен тим, бяха на европейско до 21-годишна възраст преди време. Хората следват политиката си и реализират резултати.

- И за край, господин Галчев – едно благопожелание за идния футболен сезон?

- Да сме живи здрави и дай Боже да тръгнем добре в Лигата на конференциите, това мога да пожелая.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР