Последния работен ден за тази седмица е по-облачен, но доста

...
Последния работен ден за тази седмица е по-облачен, но доста
Коментари Харесай

Температури до 17-18 градуса на места в страната

Последния работен ден за тази седмица е по-облачен, само че много топъл. Минималните температури на всички места остават позитивни, като в множеството региони са сред 5 и 10 градуса. Още от сутринта в Западна България е най-вече облачно, а до вечерта облаците ще обзет цялата страна. Късно следобяд и по здрач в южните региони ще стартират и превалявания от дъжд.

Обявен е жълт код за мощен вятър, който ще обхване съвсем цялата страна. Максималните температури тук-там ще доближат 17-18 градуса.

В планините бъдете готови за мощни и бурни югозападни ветрове. Денят ще е заоблачен, а следобяд в западните елементи на Стара планина ще стартират превалявания от дъжд и сняг. Над 2000 метра температурите ще са негативни, като следобяд се чака бързо захлаждане.

В нощта против събота, както и в събота до обяд над Източна България се чакат обилни количества от дъжд. Следобед валежите ще спрат, само че ще застудее осезаемо. В неделя се чакат повече слънце и по-високи температури. Още по-топло ще бъде в понеделник, само че тогава от запад ще стартира ново заоблачаване. Следобед в западните и южните региони ще завали дъжд. Във вторник валежите ще обзет цялата страна. Температурите ще се намалят и във високите западни полета се чакат и снеговалежи.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР