Последните социологически проучвания поставят коалицията ГЕРБ-СДС на първо място на

...
Последните социологически проучвания поставят коалицията ГЕРБ-СДС на първо място на
Коментари Харесай

Румен Христов: Проблемът на Радев е, че в екипа му няма политици

Последните социологически изследвания слагат обединението ГЕРБ-СДС преди всичко на изборите на 14 ноември. На каква фигура биха заложили те в конкуренцията за " Дондуков " 2?.

Много се изговори за личността на бъдещия президент, тя би трябвало да сплотява и да умее да води договаряния. Много служебни държавни управления в един мандат не е добър отзив за президента. Това сподели за " България заран " по Bulgaria ON AIR водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов. Той акцентира, че ролята на президента е да търси консенсус и да сплотява.
" От 1913 година за пръв път 45-ият парламент не излъчва държавно управление. Желанието да бъдеш преобладаваща фигура в страната води до това властта да е съсредоточена в едни ръце. Не имам вяра, че ще е толкоз партийна фигура президентът, сякаш не сме узрели и за жена президент към момента. Вървим в вярна посока обаче. И до това ще стигнем ", уточни той.
Румен Христов е на мнение, че е по-добре да има цивилни фигури на позицията президент, разговорът с тях би бил по-лесен и наличен.
" Би било добре претендентът за президент да има интернационален опит. Да бъде човек, който би могъл да построи подобен опит. Не е наложително условие да приказва разнообразни езици. Важно е да минава всичко през превод, с цел да няма недоумение, само че въпреки всичко би било добре да знае такива ", изясни още той.
" Най-важното е президентът да е демократ, да има афинитет към политиката. Проблемът на Радев е, че в екипа му няма политици. Той би трябвало да комуникира с политическите обединения и е добре да се направи екип. Трябва новият държавен глава да е друг от настоящия. Да нямаме съмнения накъде гледаме - България е направила своя избор и би трябвало да го следва ", акцентира водачът на Съюз на демократичните сили.
Румен Христов посочи, че не знае каква тъкмо идеология изповядват от " Продължаваме промяната " - придвижването на Кирил Петков и Асен Василев, и не е сигурен какъв брой дълго ще се задържат на политическата сцена.
" Не могат да вземат от нашите лица. Ако нещо разтърсващо не се случи, ние ще сме първа политическа мощ, без която не може да се ръководи. Без нея не става държавно управление. Не бива да се вършат извънредно огромни взаимни отстъпки, само че такива би трябвало да има. Имаме още малко време. Съюз на демократичните сили има много работа, която би трябвало да свърши. Аз съм човек, който бяга по друга писта, а не към президентската институция ", добави събеседникът.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР