Последните седмици определено не са сред най-положителните за Григор Димитров,

...
Последните седмици определено не са сред най-положителните за Григор Димитров,
Коментари Харесай

Ранглисти: Григор Димитров се отдалечава от топ 20

Последните седмици несъмнено не са измежду най-положителните за Григор Димитров, който имаше известни физически проблеми и си взе дълга пауза след края на US Open. Първата ни ракета обаче увери, че тези проблеми са към този момент зад тила му и се включи на Sofia Open за пръв път от 2017-та насам. За наше страдание обаче, то някогашният първенец остана доста надалеч от най-хубавия си тенис и отпадна още на старта, а след това българинът се отхвърли от конкуренцията в Астана, което беше ясно доказателство, че очевидно той не е преодолял изцяло здравословните си проблеми.

Това пък разреши на съперниците му да се откъснат пред него и 20-тата позиция към този момент се отдалечава съществено от родния ни представител. Всеки един всред Денис Шаповалов, Ник Кирьос и Роберто Баутиста Агут доближи най-малко до четвъртифинал на някой от двата ATP 500 шампионата през седмицата и по този начин Григор остава на 285 точки от канадеца, който затваря топ 20.

Все отново положителните вести са, че нито един играч не изпревари Димитров, чиято позиция остава 24-тата, а ние му стискаме палци да се завърне през идната седмица за надпреварата в Стокхолм и да направи един мощен край на сезона, с цел да си обезпечи място измежду по-високопоставенията на идващия Аустрелиън Оупън.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР