Последните седмици бяха едни от най-суровите за Марк Зукърбърг и

...
Последните седмици бяха едни от най-суровите за Марк Зукърбърг и
Коментари Харесай

Как да видим всичко, което Facebook “знае” за нас

Последните седмици бяха едни от най-суровите за Марк Зукърбърг и за Фейсбук, откакто стана ясно, че компанията е била забъркана в нерегламентирано събиране и профилиране на данни.

Милиони консуматори на мрежата показаха недоволството си, и с цялостно право - въпреки всичко Фейсбук е събирал всевъзможни данни от държанието ни онлайн в продължение на много години.

И в случай че въпреки всичко сме скептични или се чудим тъкмо какъв брой надълбоко в персоналното ни пространство са достигнали Зук и компания, бихме могли да се уверим сами, като използваме опцията да свалим и разгледаме всички данни, които сървърите на Фейсбук пазят за нас.

Стъпка 1: Влизаме във Фейсбук профила си през десктоп компютър или преносим компютър.

Стъпка 2: Избираме " Settings/Настройки " от дроп даун менюто в горния десен ъгъл.

Стъпка 3: В долната част на новоотворилата се страница избираме " Download a copy of your Фейсбук data/Изтегляне на копие от данните ви във Фейсбук ".

Стъпка 4: Въвеждаме паролата си и изчакваме 10-15 минути, в което време системата събира данните и ги праща под формата на.ZIP файл непосредствено на мейла, с който сме регистрирани.

Честно казано, бяхме стъписани от количеството и качеството на данните, които получихме в пощите си. Всичко - от цялостни записи на чатове, мнения и лайкове, през покупки, промяна на адреси и IP адреси, та до статуси и мнения в групи, в които участваме - Фейсбук несъмнено ни познава по-добре от множеството ни другари. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР