Последните санкции срещу Русия бяха обявени от президента на САЩ

...
Последните санкции срещу Русия бяха обявени от президента на САЩ
Коментари Харесай

Какви са обявените досега санкции срещу Русия?

Последните наказания против Русия бяха оповестени от президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който съобщи, че ще бъдат наложени наказания против две финансови институции - ВЭБ и съветската военна банка. Според него елементи от съветската стопанска система ще са откъснати от интернационалните финансови системи. Очакват се спомагателни наказания против фамилиите на съветския хайлайф. Байдън съобщи, че дейностите на Съединени американски щати са били деликатно координирани със съдружниците - и в действителност, изброените от него наказания последваха известията, направени в Европа по-рано през днешния ден.

Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън съобщи, че активите на пет банки са замразени, а същото ще бъде наложено и на трима съветски милиардери - които ще бъдат наранени от забрани за пътешестване в Обединеното кралство.

След като по-рано той разгласи ограниченията в Камарата на общините, някои депутати обявиха, че те не са задоволително строги - само че Джонсън съобщи, че глобите могат да бъдат разширени.
Германия спря узаконяването на газопровода " Северен поток 2 ", по който трябваше да се доставя газ от Русия. Страната доставя на Европа към 40% от нейния газ, който се добива от големи ресурси в източната част на Русия.

И Европейски Съюз единомислещо одобри първата си вълна от ограничения, която включва санкциониране на всички членове на съветския парламент, които са одобрили решението за Украйна. Блокирани бяха също по този начин съветските банки и достъпът до финансовите пазари на Европейски Съюз.

Но досегашните наказания не са задоволителни за това, което беше заявено като ограничения против Русия при положение на инвазия. Имаше спекулации, че Русия може да бъде отрязана от международната банкова система, да ѝ бъде отхвърлен достъп до $ или даже да се сблъска с ограничавания върху вноса или износа на артикули.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР