Последните събития в Царево, граничещи с бедствие, вдигнаха на крак

...
Последните събития в Царево, граничещи с бедствие, вдигнаха на крак
Коментари Харесай

Евакуират Арапя, Лозенец и Нестинарка

Последните събития в Царево, граничещи с злополучие, подвигнаха на крайник разнообразни типове органи и институции. Проливните дъждове в региона наводниха пътища, комплекси и къмпинги, а общината реагира незабавно.

Министър-председателят акад. Николай Денков също отпътува по неотложност, с цел да взе участие в съвещанието на спешния щаб в община Царево

" Има организация за избавяне на хора още от сутринта. Неслучайно сме оповестили бедствено състояние. Валежите са такива каквито в никакъв случай не е имало. Имаме едно село, което е изцяло наводнено. Река Велека се разлива и организацията е направена още нощес. Имаме няколко компроментирани мостове, по които е рисково да се минава. Не е належащо да се прави евакуация по хотелите ", съобщи кметът на Царево Георги Лапчев.



А решенията, които Кризисният щаб взе, ръководен от кмета на общината и неговия екип с шефа на ОДМВР Бургас, шефа на РДПБЗН-Бургас и представители на РСПБЗН гр. Царево, Гранична полиция, районно управление (на МВР) Полиция, Жандармерия, са следните:

1. Спира се придвижването на коли от полицейски пункт Караагач в посока община Царево;

2. Спира се придвижването по пътя с. Синеморец - гр. Ахтопол;

3. Спира се придвижването на коли в гр. Царево и в обитаемоте места.

4. Изключенията важат единствено за профилирани коли.

Протича евакуация на к-г Арапя, с. Лозенец и к-г Нестинарка.

Призоваваме всички поданици и посетители да не напущат домовете си, а при нужда да заемат места по високите елементи на постройките.

Щабът ще заседава непрекъснато до привършване на бедствието ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР