Последните резултати на националния отбор показват, че сме на прав

...
Последните резултати на националния отбор показват, че сме на прав
Коментари Харесай

Валентин Михов: Като си подаде Боби Михайлов оставката какво ще се промени?

" Последните резултати на националния тим демонстрират, че сме на прав път ". Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия някогашният президент на БФС Валентин Михов. Той разяснява днешния Изпълком на родната футболна централа, на който се чака решението на президента Борислав Михайлов дали ще подаде желаната му от част от обществото оставка.

" Боби Михайлов си е от много години в ръководството. Той през днешния ден ще си каже всичко там, където би трябвало. Не знам дали това е най-важното в България, защото зимата остави доста хора без ток. Виждаме в Европа стадионите по какъв начин са с отопление и мачовете се играят. Защо единствено в България се отсрочват? Управниците във футбола ли са отговорни? Не съм склонен. За 30 и няколко години народна власт не направиха едно стадионче. Бяхме в Сърбия напълно скоро. Там президентът Вучич откри три стадиона за дни. И там страната няма право да се меси във футбола, само че има право да строи и да прави тактика, която възпитава децата на хубаво ", сподели той.

" Една от грешките в българското състезание е, че има доста чужденци. Тя може да се поправи. Боби Михайлов има много опит, лобирал е доста за българския футбол. Нека в България да се научим да споделяме - това е положително, това не е положително. Дайте да надградим положителното. Вие видяли ли сте политик да надгражда на предната коалиция или ръководство. Явно си ненавиждаме страната, с цел да си ненавиждаме толкоз Народното събрание, футбола. Във всяко нещо сме един против различен. Изказванията на политиците за Борислав Михайлов са огромен смях. Аз тези депутати не съм ги видял да бъдат толкоз дейни в Народното събрание. Те не са ходили някои от тях на стадион, камо ли в зала.

Прави са в това, че се снимат единствено с първенци. Видяли ли сте политик нещо да е направил? Тези политици, които отидоха да се снимат с нашите европейски шампионки по шах. Без да направиш нищо, отиваш на фотоси. Снимат се единствено с известни спортисти, когато има триумфи. Тези хора от комисията какво са създали, с цел да разясняват? ", попита Михов.

" Има неуредици, има недостатъци, несъмнено. Подава си оставката Боби Михайлов. Е, и? Тръгваме стремително напред? Какво ще се промени? Аз желая да видя тактика, желая да видя щаб на някой. Ако желае да се конкурира. Да каже какво се прави в околните 3, 5, 7, 10 години. Когато Борислав Михайлов оглавяваше БФС преди 18 години имаше еуфория към тези млади футболисти герои с това четвърто място в света ", добави Михов.
Тук водещият му сподели, че " и в този момент има еуфория към един екип от също някогашни национали ", на което Михов отговори: " Които отхвърлиха да играят за България. Аз през вчерашния ден гледах Джокович, който е шовинист, не е пропущал да играе за страната си. А имаше някои наши спортисти, които отхвърлиха на националния тим, няма да загатвам спортовете. Това не е ли пренебрежение към една страна. Не е ли показателно какъв брой си обичат страната. В цяла Европа играят футбол, а ние отлагаме мачове. Защо? Защото ние нямаме тактика ".

Запитан какво мисли за различен претендент - Христо Крушарски, Михов отговори: " Може и аз да се кандидатирам. 45 години съм във футбола. Все нещо съм научил. Аз, за разлика от другите, не мисля, че от мен потегля всичко. Допитвам се. Управленци ни трябват на тази страна. Да могат да създадат една тактика, да си създадат екип, да го финансират. Днес ще се види. Сигурно ще поеме отговорност. Аз съм поемал отговорност, когато съм бил най-невинен - при класиране на тима за международно състезание. И какво се промени по-късно като си дадох оставката? Има хипотези. Не съм бранител на никой. Днес ще се реши въпроса,  само че ние сме крайни. Тези, които най-вече се навеждаха на господин Михайлов и господин Борисов в този момент са от другата страна. Ние сме доста шикалкавещи. Трябва да сме с твърди позици. Да се промени манталитета, само че за това би трябвало и образование. Ние променихме детството. Децата в този момент не се радват на снега, а на компютри и телефони ", счита експертът.

" Не сме футболно джудже. С тези мачове, които изиграхме, в случай че прибавим и неналичието на шанс, в този момент щяхме да имаме 10-12 точки. Днеска Борислав Михайлов ще си каже и ще си поеме отговронстта. За националния тим - той да слезе да играе и да пази на вратата ли? Това са треньори, тактики и тактичност. Искам да поздравя Илиан Илиев за това, което направиха против Унгария и Сърбия. За националния тим съм оптимист ", изрази позицията си Михов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР