Последните опити Русия да бъде обвинена в намеса в демократичните

...
Последните опити Русия да бъде обвинена в намеса в демократичните
Коментари Харесай

Захарова: Последните опити Русия да бъде обвинена в намеса в демократичните процеси в ЕС са абсурдни

Последните опити Русия да бъде упрекната в интервенция в демократичните процеси в Европейския съюз са неуместни по формулировка. Това се споделя в коментар на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова.

Дипломатът обърна внимание на антируската резолюция, призната от Европейския парламент на 8 февруари, която съдържа редица обвинявания против Русия, в това число интервенция в „ демократичните процеси в Европейски Съюз “.

" Що се отнася до опитите да бъде упрекната Русия в интервенция в " демократичните процеси ", те са неуместни по формулировка. Просто заради отсъствието в Европейски Съюз на тези демократични правила и идеали, към които се стремяха бащите, основателите на европейския план “, уточни Захарова. „ В настоящия Европейския съюз се потъпкват правилата за отбрана на правата на елементарните хора, върховенството на закона и битката с корупцията. Те толерират ширещия се неонацизъм и прослава на нацистките нарушители. наказани с присъдата на Нюрнбергския арбитражен съд, и си затварят очите за унизителното състояние на националните малцинства в обособените страни от Европейски Съюз и страните – кандидатки за присъединение към Европейски Съюз “.

Захарова акцентира, че точно Европейският парламент, „ трансформирал се в цитадела на европейската плутокрация, носи лъвския дял от отговорността за такова неприятно положение на нещата “.

Тя също по този начин означи, че социално-икономическата обстановка в Европейски Съюз в края на законодателния интервал е явно незадоволителна.

" Причините за тежката обстановка в стопанската система на Европейски Съюз се крият в недомислените дейности на Брюксел за ескалиране на санкционната борба с Русия и неправилни решения в основни области “, добави още Захарова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР