Последните няколко месеца бяха доста интересни за херцога и херцогинята

...
Последните няколко месеца бяха доста интересни за херцога и херцогинята
Коментари Харесай

Как расата и годините работят в полза на Хари и Меган

Последните няколко месеца бяха много забавни за херцога и херцогинята на Съсекс. Първо, документалната им поредност " Хари и Меган " на Netflix дебютира през декември, поставяйки върхове за най-гледан документален дебют в стрийминга, написа Variety.

След това принц Хари стартира медийна акция от двете страни на Атлантическия океан в навечерието на излизането на книгата му с разкази " Резерв ", вследствие на което 11,2 милиона души гледаха изявлението на Андерсън Купър с Хари в " 60 минути " - най-гледаният епизод на почитаемата поредност за сезон 2022-23 г. 

Апетитът за наличие, основано на принц Хари и Меган Маркъл, не демонстрира признаци да намалее. Но постоянно подценяваната от мнозина в медиите причина е за какво това е по този начин. Има освен това от това да искаш последната част от кралските злословия или да видиш по какъв начин стените се отдръпват още повече във връзка с задкулисието в Бъкингамския замък и замъка Уиндзор.  

За да дефинира количествено това, VIP+ поръча извънредно изследване, което се организира на 6 януари (преди излъчването на изявлението в " 60 минути " ) измежду 1511 пълнолетни американци на възраст над 18 години. Това, което излиза наяве от данните, е, че Хари и Меган резонират по друг метод измежду чернокожите и младите възрастни респонденти, в сравнение с измежду белите и по-възрастните, осведоми Variety.

Това е отразено в актуалното мнение за двойката . Макар че няма толкоз огромна разлика сред чернокожите и белите американци във връзка с удобното мнение за двамата (съответно 28% и 23%), измежду белите възрастни има доста по-голямо равнище на злост - 38% от тях декларират това против едвам 8% от чернокожите възрастни. 

При 18-34-годишните вероятността да ги поддържат е повече от два пъти по-голяма (36%), в сравнение с да не ги поддържат (15%); противоположното важи за 55-годишните и по-възрастните. По-младите американци са единствената възрастова група, която има чисто позитивно мнение за Хари и Меган. 

При тези, които са гледали " Хари и Меган " на Netflix, нормално се следи повишение на благосклонността във връзка с двойката, като повече от половината (54%) декларират, че мнението им към този момент е по-положително. Под 1 от 10 фенове обявиха, че имат по-малко удобно мнение за Съсекс, в сравнение с преди - нараствайки до към 1 от 5 по-възрастни фенове - като две трети от по-младите фенове оповестиха, че мнението им е повлияно позитивно. 

Поставянето на историите за несъзнателни предубеждения и провокациите, с които се сблъска херцогинята на Съсекс, до момента в който се интегрираше в английското кралско семейство, в центъра на публичното внимание докара до повишение на осведомеността за провокациите, пред които са изправени чернокожите дами.

Почти един от всеки трима (28%) възрастни американци декларира, че осведомеността им се е повишила, като близо половината (45%) от хората сред 18 и 34 години оповестяват за това, както и малко над половината от чернокожите американци (за разлика от една четвърт от белите американци).  

Социалното влияние на прекарванията на Маркъл нараства, когато се реши дали това е провокирало диалог по по-широкия въпрос за провокациите, пред които са изправени чернокожите дами. Една трета от хората на възраст 18-34 години декларират, че са обсъждали с някого тези провокации, като този % понижава, колкото по-възрастен е индивидът. Вероятността чернокожите американци да са го създали е два пъти по-голяма от тази на белите американци. 

Съществува ясна връзка сред хората, които имат позитивно мнение за двойката, и информираността и ангажираността с тематики, свързани с равенството в обществото, и това е част от аргументите, заради които шумът за наличие от и за Хари и Меган продължава. За някои те са папагали, повтарящи стари истории и просто се пробват да изкарат пари. За други те дават публичност на проблемите, с които се сблъскват в обществото доста хора, които не са от бялата раса, и оказват помощ за включването на този диалог в мейнстрийма.

По-младите американци виждат в историята на Хари и Меган отражение на едно общество, което става все по-смесено. Чернокожите американци виждат, че историята на една актриса от смесена раса хвърля светлина върху проблеми, с които те за жалост са привикнали. 

Някои може и да не утвърждават техния способ, само че е ясно, че доста млади американци и малцинства го утвърждават, и точно заради тази причина можем да чакаме да забележим повече Съсекс на екрана в бъдеще. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР