Последните няколко дни в Шанхай бяха открити 6 нови случая

...
Последните няколко дни в Шанхай бяха открити 6 нови случая
Коментари Харесай

Директор на бг училище в Китай: Едва не затвориха Шанхай само заради 6 нови случая на К-19

Последните няколко дни в Шанхай бяха открити 6 нови случая на ковид и това беше нещо извънредно обезпокоително. Властите бяха изправени на нокти и даже имаше подготвеност да се затвори един цялостен град като Шанхай. Това съобщи в "Денят стартира " по Българска национална телевизия шефът на българското учебно заведение в Шанхай и учител в университета "Джаотонг " Димитър Владиков.

За благополучие, до цялостно затваряне не се е стигнало, само че са били затворени няколко квартала. Тези ограничения дават резултат и ситуацията е под надзор.

"Често съм си мислел за какво не може да се съпоставя Китай с България. Просто тъй като тук държавното управление налива доста пари в тези ограничения. Всяка една карантина, която е две седмици, се поема от страната. PCR тестванията също се поемат от работодателите и част от здравните застраховки, които всеки в Китай има ", сподели Владиков.

Той изрази подозрения, че българското държавно управление ще налее толкоз средства в опазването на здравето.

Дебати за носенето на маски в Китай няма, даже човек не може да се оплаче. Китайците имат вяра мощно в държавното управление и никой не си и помисля да не носи маска, безапелационен беше шефът на българското учебно заведение в Шанхай.

"Аз бях огромен оптимист допреди няколко дни, че китайците ще съумеят да създадат ваксина, тъй като тук се говореше, че имунизацията е на финален стадий от четирите стадия на тестване. Какво забавя имунизацията? Първо, тъй като няма доста случаи, на които да се приложи такава ваксина. За да бъде сполучлива, тя би трябвало да се тества на колкото се може повече хора. Другото е, че въпреки всичко приказваме за лабораторни проби и тези резултати не са оповестени от медиите. В последно време се чуват отзиви, че този вирус няма да си отмине по този начин елементарно, както всички се надяваха и чакаха ", разяснява още Владиков.

Китай даже има намерение да не отваря границите и през лятото на 2021 година.

Голяма част от учебните заведения в страната работят обикновено, децата са без маски и седят на чинове по двама, върви се всеки ден на учебно заведение, както преди пандемията. Някои от университетите са затворени единствено за задграничните студенти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР