Последните месеци ни засипаха негативни новини – войната, инфлацията, обедняването,

...
Последните месеци ни засипаха негативни новини – войната, инфлацията, обедняването,
Коментари Харесай

Български студенти по право спечелиха най-голямото състезание по търговски арбитраж


Последните месеци ни засипаха отрицателни вести – войната, инфлацията, обедняването, свадите в ръководството. Преди Възкресение Христово обаче ще е прелестно да се сетим, че имаме и победи, светли моменти, триумфи и не сме все на последните места в класациите

Български студенти по право от Софийския университет " Св. Климент Охридски “ завоюваха най-голямото съревнование по интернационален търговски арбитраж.

„ Това е може би най-голямото съревнование по право и Софийският университет го завоюва. Мисля, че това е задоволително, с цел да кажем всичко най-важно. Състезанието се организира от близо 30 години във Виена и в него тази година участваха близо 400 университета от 85 страни, т.е. оптимално огромно, а по принцип в правото е мъчно човек да се състезава “, сподели доктор Анастас Пунев, помощник в СУ и треньор на тима.

Нашият отбор се е готвил девет месеца за конкуренцията, а самото съревнование е на британски.

Досега Софийският университет се е класирал на първите 16 места, само че за пръв път печели, споделя участничката в българския тим от студенти по право Йоана Вълова.

„ Арбитражът е доста забавен за юристите. Това е една опция на естественото разрешаване на разногласия пред съд. Това е по този начин, тъй като множеството сдружения, които включват избрани покупко-продажби и по този начин нататък, имат повече доверие на специфични институции, в които те могат да подберат арбитрите и специалистите, да отидат там и да разрешат комерсиалния си спор “, изясни Иван Иванов.

Още за триумфа на български тим по право вижте във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР