Последните месеци и седмици бяха доста напрегнати и стресиращи за

...
Последните месеци и седмици бяха доста напрегнати и стресиращи за
Коментари Харесай

Нургюл Салимова: Горда съм с постигнатото, усетих подкрепата на много българи


„ Последните месеци и седмици бяха много напрегнати и стресиращи за мен. Бях в Баку от 28 юли до 22 август. Успях да печеля 6 мача. На финала изпуснах много шансове против гросмайстора Александра Горячкина. Не съумях да печеля купата, само че имам вяра, че играх доста почтено. Играта ми бе почтена за край. Може би опитът не бе задоволителен, само че аз съм доста горда с постигнатото ”.

Това съобщи Нургюл Салимова на конференция в София.

Усетих поддръжката на доста българи и хора от целия свят. Това ме зареди с доста позитивна сила и ми сподели, че трудът ми е оценен и хората ме обичат ”, добави шахматистката.

„ С това си класиране съумях да придобия право да вземам участие на шампионата на претендентките, който ще се състои в Торонто през април 2024 година. Целта на шампионата е да бъде избран съперник на международната шампионка по шахмат за дами. Този шампионат ще изисква доста сериозна подготовка, несъмнено, само че това върша от детството си, това ми е фантазията. Радвам се, че съм сполучлива към този момент ”, сподели още Нургюл Салимова.

Тя беше наградена от спортния министър Димитър Илиев с почетен плакет на Министерството на младежта и спорта за извънреден триумф.

Нургюл, ти си ентусиазъм за всеки българин. Донесе ни доста наслада и доста горделивост. Показа огромен разум, сърце и мощ. Постижението ти е извънредно, ти към този момент си фактор в международния шахмат и конкуренцията би трябвало да се преценява с теб. Поздравявам те от името на Министерството на младежта и спорта и ти поисквам всяка купа, към която се устремиш, да бъде твоя “, сподели Димитър Илиев.

Илиев акцентира, че Нургюл и треньорът ѝ Живко Жеков ще получат награди за достижението.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР