Последните кандидати за политици се представят с по-малко от две

...
Последните кандидати за политици се представят с по-малко от две
Коментари Харесай

Тодор Байчев и Мартин Пенчев за политиката на свободно говорене в партиите

„ Последните претенденти за политици се показват с по-малко от две фрази като стажанти одеве наети на работа. После тени ръководят. Когато отидеш в болница, на кой разчиташ да те прегледа – на стажанта или на професора по медицина? Е, до момента в който в политиката залагаме на стажанта и не реагираме на неприятните решения с митинги, ще страдаме “, твърди Тодор Байчев – посетител на Мартин Пенчев в рубриката за свободно говорене по Дарик Югоизток.

Къде са младите лица и свежите хрумвания на Столетницата, по какъв начин опитните политици се изместват от мечтатели със скромна фикция и къса биография, кое докара до отлив в най-голямата левица, за какво синдикатите са на държавна заплата, вместо чиновници на служащите? Малка част оттемите, които влязоха в диалога сред Мартин Пенчев и събеседникът му Тодор Байчев - правист,областен лидеро на Българска социалистическа партия, някогашен депутат,настоящ общински консултант.

Разговорът се завъртя от шенген по въздушно-капков път, през прехода освен в страната, само че и в партиите, от Карнобат до Банкя,та чак до рождения ден на госта.

Според Мартин, болшинството депутати, прилича клиенти на блок маса, които сортират храната в чиниите си, хранят се и си потеглят с прилежно измити ръце и пита, по какъв начин се ремонтират пробойни в страната - от горната страна надолу или изпод нагоре?

„ Първо от хората, които изпращаме в Народното събрание “, твърди Байчев. А за резултата от ниската изборна интензивност, цитира Бойко Борисов, съгласно който най-лошата част от популацията излиза да гласоподава за най-хубавото, а след това всички следим покорно неприятният избор.

От там Мартин пък се сети, че има връзка с лидерана ГЕРБ по майчина линия и по този начин стигнаха до въпроса, какво вършат партиите с цел да се отворят към публичните проблеми и какъв брой коства на една партия този преход.

Отговорът на този и всички останаливъпроси, намерено и с другарски звук, чуйте в звуковия файл от диалога на Мартин Пенчев с Тодор Байчев:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР