Последните измами са чрез различни приложения в социалните мрежи, предупреждават

...
Последните измами са чрез различни приложения в социалните мрежи, предупреждават
Коментари Харесай

След голо видео вместо пари: Жена стана жертва на изнудване от гадателски сайт

Последните измами са посредством разнообразни приложения в обществените мрежи, предизвестяват от полицията
Жена на 48 години подаде сигнал в полицейското ръководство в Шумен, че е изнудвана месеци наред, откакто през юни предходната година се свързала с интернет уебсайт за астрология, който предложил и гадания с карти, оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

След връзка с хора в уеб страницата, дамата поискала да ѝ гадаят с карти. Цената, която ѝ оповестили за услугата, била 4000 лв.. Тя споделила, че не разполага с такава парична сума. " Гадателите " ѝ предложили да понижат цената на 800 лв., в случай че си направи видео без облекла и да им го прати. Жената се съгласила. Веднага откакто им изпратила видеоклипа почнали да я изнудват. Поискали сумата от 10 000 лв., с цел да не разгласяват видеото в интернет пространството. До началото на февруари дамата превела на вноски 2000 лв., само че заканите продължавали.

За осъществено закононарушение по член 213 А от Наказателния кодекс е формирано досъдебно произвеждане, написа Българска телеграфна агенция.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи припомнят на хората да не бъдат доверчиви при връзката си с непознати в интернет, да не дават персонални данни, свои фотоси и да не имат вяра на " преференциални " оферти. През годините измамниците стават все по-ловки и хитри. Ориентират се бързо в динамичната среда и поради търсенето на избрани услуги изготвят хитри схеми за сюжети за измами. Последните измами са посредством разнообразни приложения в обществените мрежи, предизвестяват от полицията в Шумен.

Оттам предизвестиха, че не престават опитите за измами по разнообразни канали в интернет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР