Последните изказвания на Румен Радев на тема войната в Украйна

...
Последните изказвания на Румен Радев на тема войната в Украйна
Коментари Харесай

#impeachwithme: нов протест под прозорците на Радев

Последните изявления на Румен Радев на тематика войната в Украйна сплотиха за следващ път жители за митинг под прозорците на президентството. Тази сряда се провежда протест под надслова " Протест против неприемливите внушения направени от Румен Радев #impeachwithme " - с искане за импийчмънт на президента и по прилика на огромните митинги с назначението на Делян Пеевски за началник на ДАНС - #ДАНСwithme.

" Украйна упорства да води тази война. Но също по този начин би трябвало да е ясно, че сметката се заплаща от цяла Европа ", съобщи в петък Радев на журналистически въпрос за Срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

С което провокира вълна от отрицателни публични и политически реакции.

" Чл. 92. от Конституцията на Република България гласи: (1) Президентът е държавен глава. Той въплъщава единството на нацията и съставлява Република България в интернационалните връзки.

С идното събитие показваме възмущението си от последните изяви на президента Румен Радев, с които той не прави нищо друго с изключение на да популяризира пропутинска агитация. За нас е извънредно недопустимо от президентството да се приказват към този момент близо година и половина неистини, операции и кремълски опорки в лицето на Румен Радев. За нас той с всяко едно свое деяние разединява нацията, по тази причина желаеме и неговото отсраняване от поста държавен глава на Република България ", пишат уредниците на, плануван за 18:30 ч.

Последната серия от протести против Радев бе в края на май и през юни, като мотив станаха невижданите му изявления при връчването на втория мандат за сформиране на държавното управление. Тогава президентът съобщи на кандидат-премиера Николай Денков да върне празна директория, тъй като мандатът бил " дискредитиран ".

По това време към този момент се обрисуваше действителна опция за сформиране на постоянно държавно управление сред евроатлантическите партии, определяни от Радев като " войнолюбци ", което да постави завършек на дългите ръководства на президента посредством служебни държавни управления.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР