Последните изказвания на Бойко Борисов показват, че той го е

...
Последните изказвания на Бойко Борисов показват, че той го е
Коментари Харесай

Политолог: Държавническото е да има правителство, иначе идва хаос

Последните изявления на Бойко Борисов демонстрират, че той го е блъснал на реваншизъм и това би трябвало да е явен сигнал към политическите партии какво може да се чака оттук насетне. Това разяснява политологът Борислав Ангелов в предаването „ Лице в лице “ на bTV. Според Ангелов ГЕРБ не са огромният победител, макар леката преднина в социологическите изследвания, тъй като с акцията, която водят и изявите на техния водач, ще губят рейтинг.

„ Пред нас сега има един доста значим въпрос – дали ще рискуваме още веднъж с предварителни избори и безпорядък без действително работещо държавно управление, определено от парламент, или ще се откри формулата, която Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова оферират, да се построи въз основата на обществената политика едно ръководство, което да работи през идната половин година в страната “, сподели още политологът.

Той напомни, че в идните месеци е необходим работещ парламент, който да одобри значимите закони за Плана за възобновяване и резистентност, законите за КПКОНПИ и тези за правосъдната промяна.

„ Много е значимо и по какъв начин ще влезем и ще излезем от зимата. Войната в Украйна сложи България и Европейски Съюз в една изключителна неподходяща обстановка. Не сме 2021 година, да е умерено и да можем да имаме служебни държавни управления, които да работят умерено. Не, обстановката е доста по-различна “, сподели Ангелов. Той изясни, че може във всеки един миг да се наложи да има решение на Народното събрание по даден въпрос. „ Ако го няма, какво вършим? “, попита политологът и даде образец с тавана на цените, който се разисква в България и в Европейски Съюз. „ Ако се излезе с такова решение, то в България може да бъде взето единствено парламент “, сподели Ангелов.

Той разяснява и последните данни за „ Продължаваме промяната “.

„ Има заплаха Политическа партия да се опиянят от това, което демонстрират социологическите изследвания. Това ще бъде един доста неприятен знак за самите тях и при едни възможни предварителни избори това нещо ще си проличи. Процесите, които стартираха юни месец след изтеглянето на министрите на Слави Трифонов, са краткотрайни, и може да не устоят във времето “, сподели още Ангелов.

Политологът счита, че в страната надвива мнението, че има потребност да се направи опит да се сътвори държавно управление в границите на този парламент, въпреки и то да е с по-кратък мандат като програмно. „ Да се сглоби кабинет ще е по-добрият вид за България, който ще покаже, че се мисли държавнически, а не тяснопартийно “, сподели още Ангелов.

В „ Лице в лице “ социологът Димитър Ганев разяснява, че данните от последните изследвания демонстрират, че част от симпатизантите на „ Продължаваме промяната “ са отдръпнали поддръжката си за президента Румен Радев, на което се дължи и спадът в неговия рейтинг. По-ниско е доверието и в партията на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев, „ Български напредък “, причина за което евентуално е пасивната им роля в политиката.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР